Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 27 martie, 2024

Primăria Craiova şi-a arătat intenţia de-a încasa taxele şi impozitele şi la „roboţei”. Recent, aceasta a scos la licitaţie „achiziţionarea unor servicii de acceptare plăți cu numerar prin automate de tip self – pay”. Cu alte cuvinte, craiovenii vor putea plăti taxele şi impozitele nu numai la ghişeele DIT, ci şi la roboţeii din magazine, benzinării, pieţe.

Este o alternativă la plata diverselor taxe şi impozite la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova „Ca alternativă la plata cu numerar la ghişeele Direcţiei impozite şi taxe a municipiului Craiova, autoritatea intenţionează să achiziţioneze servicii de plată a impozitelor, taxelor şi amenzilor în numerar prin intermediul terminalelor de tip selfpay amplasate în reţele de retail, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate. (…) De asemenea, autoritatea intenţionează să închirieze un terminal de tip selfpay care va fi amplasat într-o locaţie deţinută pe autoritatea locală pentru care prestatorul va asigura serviciul de încasare a amenzilor, impozitului şi taxelor fără debit”, se arată în documentaţia publicată de reprezentanţii Primăriei Craiova în sistemul electronic de achiziţii publice. Costul acestui proiect, conform caietului de sarcini se ridică la suma de 209.926, 76 de lei.
Administraţia locală a estimat că valoarea tranzacțiilor a fi încasate prin terminale tip self – pay este 10. 847. 295,23 lei. Numărul tranzacțiilor estimate, pentru 10 luni de contract în anul 2024, este de aproximativ 38. 202 plăți. În caietul se sarcini se mai spune: „Comisionul aferent serviciului de colectare plăți amenzi, impozite si taxe nu va depăși 1,7% din valoarea tranziției; pentru tranzacțiile cu valoare mai mare de 10 lei, 1,7% din valoarea tranzacției, dar nu mai puțin de 1 Ron/ tranzacție .

D.C.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.