Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 24 octombrie, 2023

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a fost ales vicepreşedinte al adunării Comitetului Regional OMS Europa în cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în cadrul sesiunii plenare de marţi, ministrul Alexandru Rafila a punctat eforturile comune ale statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate, începută prin Declaraţia de la Bucureşti din luna martie, care va fi adoptată sub formă de rezoluţie la această reuniune, după un proces intens de consultări coordonat de România.

De asemena, a fost salutată de către statele membre ale Reţelei Sud-Est Europene de Sănătate înfiinţarea la Bucureşti a Centrului Regional de Dezvoltare pentru Asistenţi şi Moaşe, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

„În cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al OMS Europa, doamna secretar de stat Adriana Pistol a fost aleasă vicepreşedinte a adunării”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ionel CILICA-DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.