Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 4 martie, 2019

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, contractează peste 140 miliarde lei, pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului din Strehaia, în vederea reluării activității medicale.

Conform noului proiect, capacitatea spitalului va fi de de  65 paturi, cu o secție de interne și boli cronice, o secție de Pediatrie, Chirurgie și Ginecologie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, unitate de sterilizare.

Reprezentanţii administraţiei publice locale spun că, cel mai probabil, spitalul va avea si o subunitate de primiri urgențe dotată cu aparatură la cele mai înalte standarde. 

,,S-a semnat contractul de finanțare care asigură redeschiderea Spitalului din Strehaia.
Categoric este cea mai importantă investiție pentru orașul Strehaia. Avem acum în derulare peste 20 de obiective de investiție mare, dar nimic nu se compară cu redeschiderea spitalului, nimic nu se compară cu viața și sănătatea oamenilor,, transmit reprezentanţii Primăriei Strehaia.

Reamintim faptul că Spitalul din Strehaia a fost închis, în aprilie 2011,  pe timpul Guvernului Emil Boc 2, la decizia Ministerului Sănătăţii de a închide zeci de spitale din ţară,  decizie care a generat  valuri de proteste în rândul locuitorilor, inclusiv în oraşul mehedinţean.

                                                                                                                             C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.