Spitalul Regional de Urgenţă de la Craiova este primul dintre cele trei spitale regionale din ţară pentru care s-a desemnat câştigătorul contractului de execuţie a lucrărilor. Acesta va fi construit de asocierea formată din companiile: Construcții Erbașu, în calitate de lider, Concelex, Con-A Operations, Bog’Art, având ca subcontractanți Muzeul Olteniei Craiova și Hoelscher Wasserbau Ro, a anunţat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, pe pagina sa de facebook.
„Spitalul Regional de Urgenţă de la Craiova este primul dintre cele trei spitale regionale din ţară pentru care s-a desemnat câştigătorului contractului de execuţie a lucrărilor. Astfel, câștigătoare este asocierea formată din companiile: Construcții Erbașu, în calitate de lider, Concelex, Con-A Operations, Bog’Art, având ca subcontractanți Muzeul Olteniei Craiova și Hoelscher Wasserbau Ro.
Pentru o valoare de 1,87 miliarde de lei, asocierea câștigătoare va construi cel mai mare și mai valoros dintre cele trei spitale regionale asumate de Guvernul PSD al României, prin Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.
Deși proiectul spitalului regional de la Craiova era cel mai întârziat, în acest moment, este cel mai avansat, fiind primul dintre spitalele la care va începe construcția efectivă. Prima etapă a realizării acestei unități medicale, adică pregătirea terenului, realizarea săpăturilor și împrejmuirea, este în stadiu avansat, aproape de finalizare.
Spitalul regional va avea o capacitate de 807 paturi pentru spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi, organizate în 6 centre medicale. Unitatea va oferi posibilitatea tratării a peste 250.000 de pacienți pe an. Investiția include și un heliport destinat inclusiv elicopterului Black Hawk S70, care va fi amplasat pe sol, cu acces direct către Unitatea de Primiri Urgențe”, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de facebook joi, 19 decembrie.
Cronologia licitaţiei
La 10 iulie a fost publicat în SEAP anunţul de participare la licitaţia pentru construcţia spitalului regional de urgenţă Craiova, scrie Economica.net.
Investiţia include următoarele construcţii: clădirea spitalului, clădirea tehnică TSB, clădirea stației de gaze medicale, amenajări exterioare (peisagistica, drumuri și platforme, rețele exterioare); heliport; fermă fotovoltaica; branșamente. Corpul spitalului este o clădire S+D+P+4E+Eth.
Valoarea estimată a contractului a fost la 2 miliarde de lei, din fonduri europene, potrivit anunţului de participare la licitaţie, consultat de Economica.net.
Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă în baza criteriului cel mai bun raport calitate – preţ.
Preţul ofertei are o pondere de 80% în decizia de atribuire, unde cel mai mic preţ oferit primeşte cel mai mare punctaj.
Perioada de garanţie a lucrărilor are o pondere de 10% în decizia finală de atribuire a contractului.
Autoritatea contractantă acordă punctaj pentru ofertarea unei perioade de garanție a lucrărilor suplimentară față de perioada minim acceptată de 60 de luni. Pentru oferta/ ofertele care prezintă o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 luni sau mai mare se va acorda punctajul maxim, respectiv 10 puncte. Se acordă punctaj intermediar pentru intervalul cuprins între 61 luni inclusiv şi 119 luni inclusiv câte 0,16666667 puncte pentru fiecare lună acordată suplimentar. Nu se acordă punctaj intermediar pentru intervale mai mici de o lună. Pentru ofertele care prezintă perioada de garanție a lucrărilor exprimată în număr de zile sau dacă numărul de luni prezentat este sub forma de zecimale, se va lua în considerare numărul întreg de luni prin rotunjire.
Experienţa deţinută de managerul de contract, coordonatorul de contract contribuie cu 7% la decizia de atribuire a contractului.
Perioada de garanţie a echipamentelor medicale grele va avea o pondere de 3% în decizia de atribuire a contractului.
Autoritatea contractantă acordă punctaj pentru ofertarea unei perioade de garanție a echipamentelor medicale grele suplimentară față de perioada minim acceptată de 24 de luni. Pentru oferta/ ofertele care prezintă o perioada de garanție a echipamentelor grele de 48 luni sau mai mare se va acorda punctajul maxim, respectiv 3 puncte.
Termen-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 7 octombrie ora 15:00.
Trei ofertanţi au participat la licitaţia pentru construcţia spitalului regional Craiova:
- Kuzu Toplu Konut Insaat Anonim Sirketi,
- Asocierea formată din Synergy Construct (lider), Yda Inşaat Sanayi VE Ticaret Anonim Sirketi,
- Asocierea formată din Construcţii Erbaşu (lider), Concelex, Con-A Operations, Bog’Art.
Ionel CILICA-DIACONU