candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 11 iunie, 2024

Curtea de Apel Craiova a condamnat la 4 ani şi 6 luni, respectiv 1 an de închisoare cu executare, doi bărbaţi deferiţi justiţiei într-un dosar de tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, pe 14 mai 2022, cei doi craioveni au lovit şi înjunghiat un bărbat. Incidentul violent a avut loc într-o pensiune din Dubova, Mehedinţi. Aceiaşi inculpaţi sunt judecaţi în alt dosar de tentativă de omor. În acest dosar sunt acuzaţi că, în ianuarie 2023, în Craiova, au bătut şi înjunghiat un bărbat de 36 de ani, în urma unui conflict izbucnit în trafic.

Acest dosar de tentativă de omor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi la începutul lunii noiembrie 2022. Potrivit anchetatorilor, pe 14 mai 2022, cei doi craioveni s-au cazat la o pensiune din Dubova, Mehedinţi. Seara, au mers la un club din apropiere. Acolo, în urma unei altercaţii, unul dintre craioveni a lovit cu pumnul un bărbat. Al doilea inculpat a înjunghiat victima în zona spatelui. Oamenii legii nu au găsit cuţitul folosit la comiterea faptei, însă au găsit probe care să-i incrimineze pe cei doi suspecţi.

Condamnaţi într-un dosar de tentativă de omor

Pe 11 martie 2024, Tribunalul Mehedinţi i-a găsit vinovaţi şi condamnat pe cei doi inculpaţi. Craioveanul acuzat că a înjunghiat victima a primit o pedeapsă de 5 ani şi 8 luni de închisoare. Al doilea a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa amai dispus ca inculpatul acuzat de tentativă de omor să-i achite victimei suma de 200.000 de lei drept daune morale. Celălalt inculpat a fost obligat să achite victimei 3.700 de lei drept daune materiale şi 10.000 de lei drept daune morale. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova de inculpaţi şi partea vătămată. Luni, pe 10 iunie, instanţa a admis apelurile inculpaţilor şi le-a redus pedepsele. Bărbatul acuzat de tentativă de omor a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare. Celălalt inculpat a fost condamnat la un an de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Tentativă de omor în trafic

Cei doi bărbaţi condamnaţi luni sunt judecaţi în alt dosar de tentativă de omor. Potrivit oamenilor legii, agresiunea a avut loc în seara zilei de 12 ianuarie 2023, pe bulevardul Ilie Balaci din Craiova.
„Trei tineri din municipiul Craiova sunt bănuiți că în seara zilei de 12 ianuarie, în urma unui conflict în trafic, ar fi lovit cu autoturismul în care se aflau autoturismul persoanei vătămate. După impact i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri, provocându-i plăgi tăiate și/sau despicate la nivelul capului și corpului. După eveniment, cei trei au părăsit locul producerii faptei, sustrăgându-se cercetărilor”, au precizat poliţiştii doljeni.
Inculpaţii au fost deferiţi justiţiei în februarie 2023. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj. Instanţa a amânat pronunţarea unei hotărâri pentru data de 13 iunie.

C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.