candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 20 mai, 2024

Preşedintele Taiwanului Lai Ching-te a cerut luni Chinei să oprească ameninţările militare şi politice. În discursul său de preluare a postului Lai Ching-te a spus că pacea este singura opţiune şi că Beijingul trebuie să respecte alegerea poporului taiwanez.

Lai s-a adresat mulţimii din afara biroului prezidenţial în primul discurs în calitate de preşedinte al Taiwanului.
„Vreau să îndemn China să nu mai intimideze Taiwanul din punct de vedere politic şi militar şi să-şi asume responsabilitatea de a lucra din greu pentru menţinerea păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwan şi în regiune”, a spus el, potrivit Reuters.
Lai Ching-te a mai vorbit despre democraţie şi libertate.

„De asemenea, vrem să declarăm acest lucru lumii: Taiwanul nu face concesii cu privire la democraţie şi libertate. Pacea este singura opţiune, iar prosperitatea este scopul nostru pentru pace şi stabilitate pe termen lung”, a mai spus noul preşedinte al Tawanului.
Autorităţile chineze nu au comentat încă declaraţia noului preşedinte din Taiwan. În perioada alegerilor câştigate de Lai, chinezii l-au numit pe acesta separatist şi au afirmat că viziunile radicale ar putea provoca un război.

M.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.