candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 15 mai, 2024

Preşedintele Iohannis vrea să trimită un sistem PATRIOT Ucrainei. În trei ani de zile, România a lansat o singură rachetă cu sistemul PATRIOT. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are mari reţineri privind trimiterea sistemelor în Ucraina. Decizia finală se va lua în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, condus de Klaus Iohannis.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit în această seară, într-o emisiune televizată, despre trimiterea sistemelor PATRIOT în Ucraina.
„Decizia se va lua în CSAT”, afirmă Premierul României.
Duminică seară, Marcel Ciolacu a declarat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis după întoarcerea acestuia din SUA, dar că în schimb s-a consultat cu ministrul Apărării despre posibilitatea ca România să dea un sistem de rachete antiaeriene Patriot Ucrainei, iar Angel Tîlvăr are mari reţineri.

Decizia se va lua însă în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, condus de Klaus Iohannis.
După întâlnirea cu preşedintele Biden, Klaus Iohannis a declarat că România este deschisă să discute posibilitatea trimiterii unui sistem de apărare aeriană Patriot în Ucraina, dar acum decizia preşedintelui nu este văzută cu ochi buni la MApN.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.