Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 3 martie, 2024

Am făcut paşi hotărâţi pe calea europeană, iar eforturile noastre susţinute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de iniţiere a negocierilor de aderare, spune Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, la doi de la semnarea cererii de aderare la UE.

Sursa foto: Facebook.com/maia.sandu

Maia Sandu a scris duminică pe Facebook că, exact în urmă cu doi ani, la 3 martie 2022, a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
„În acești doi ani am făcut pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile noastre susținute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate.

Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană.”

În decembrie 2023, liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.