Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 3 martie, 2024

Donald Trump a câştigat sâmbătă alegerile primare republicane prezidenţiale din Michigan, Missouri şi Idaho, învingând-o pe Nikki Haley, singura sa rivală în cursa republicană.

Photo credit: should read JIM WATSON/AFP/Getty Images)

Fostul preşedinte Statelor Unite a învins-o în mod categoric pe Nikki Haley, în Idaho, Missouri şi Michigan.
Victoriile obţinute de Trump înseamnă că acesta se apropie de a deveni candidatul oficial al partidului în alegerile din 2024.
Popularitatea lui Donald Trump în rândul alegătorilor republicani este în continuă creştere şi este aproape sigur că îl va înfrunta pe Joe Biden în cadrul alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Victoriile sale vin cu doar câteva zile înainte de Super Tuesday: alegătorii din 15 state îşi vor alege candidatul preferat pentru ambele partide pe 5 martie.
În Super Tuesday sunt în joc 854 de delegaţi republicani. Delegaţii sunt persoanele care îşi reprezintă statul sau districtul la convenţia naţională a partidului şi decid cine va fi candidatul pentru scrutinul prezidenţial.
Sâmbătă, Trump a obţinut 39 de delegaţi în Michigan, 54 în Missouri şi 32 în Idaho.
Trump a ajunge astfel la 244 de delegaţi, faţă de 24 pentru fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley. Un candidat trebuie să obţină 1.215 delegaţi pentru a obţine nominalizarea republicană

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.