Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 10 decembrie, 2023

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, într-una dintre sălile renumitei clădiri istorice Minerva, situată în centrul municipiului Craiova, maestrul emerit al cântecului popular românesc, marele interpret de muzică populară Gheorghe Roșoga, a lansat cartea intitulată „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”.

Evenimentul s-a desfășurat în faimoasa locație „Minerva”, din Craiova, având ca invitați mari oameni de litere contemporani, printre care: prof. univ. dr. Ion Diaconescu, președintele Academiei Internaționale de Poezie, poet-scriitor-ziarist Mihai Firică, președintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, care i-a înmânat o Diplomă de excelență, Dr. Mircea Pospai, jurnalist și scriitor, renumit om de radio, președintele Filialei Craiova a UZPR, Nache Gheorghe și Ion Cornoiu, autorii prefaței și postfaței cărții, drd. Vlad Ovidiu Cioacă, de la Editura Beladi, redactorul volumului, scriitoarea și poeta Camelia Radulian, poet și scriitor Puiu Răducanu, solistul Alexandru Pătrașcu și alte personalități din lumea scrisului și a culturii românești.
Cei prezenți la eveniment s-au bucurat de o atmosferă pură de sărbătoare, discursurile vorbitorilor fiind de înaltă ținută, care au omagiat conținutul neaoș, popular al cărții.

Autorul volumului, Gheorghe Roșoga, a ținut un discurs emoționant despre izvoarele de inspirație pornite din sufletul său, suflet alimentat de puterea lui Dumnezeu.

Într-un final apoteotic al discursului, marele solist a interpretat cântecul de aur al folclorului românesc „Gheorghe, Gheorghe”. Aplauzele, emoțiile, chiar și lacrimile au dominat atmosfera creată în acele momente extraordinare.

Apoi maestrul emerit-interpret și scriitor Gheorghe Roșoga a oferit cărți cu autograf, fiecare invitat bucurându-se de o astfel de carte.
În continuare, invitații au răsfoit paginile cărții, discutând cu plăcere despre acest minunat volum, iar maestrul Roșoga a trecut pe la fiecare masă, la o șuetă cu aceștia.

De-asemenea menționez faptul că evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă de înaltă ținută culturală, fiind găzduit de una dintre cele mai renumite și cunoscute clădiri din centrul municipiului Craiova. Discursul și discursurile a avut o radiere emoționantă, iar Gheorghe Roșoga a îmbrățișat și a mulțumit fiecărui participant pentru onorarea evenimentului. Aceleași cuvinte de mulțumire le-a primit și maestrul Roșoga din partea invitaților.                                        

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.