Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 10 decembrie, 2023

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi Nădlac ll au prins 58 de cetăţeni din Siria, Irak şi Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.

Duminică dimineaţa, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui TIR, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier pentru o firmă din Danemarca.

În urma controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, 43 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost duse la sediul poliţiei, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Iran, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au controlat, la ieşirea din ţară, un TIR condus de un cetăţean turc ce transporta fructe pe ruta Turcia – Austria.
În urma controlului, au fost descoperiţi, în compartimentul destinat transportului de marfă, 15 cetăţeni străini.
La verificări, poliţiştii au stabilit ca este vorba de cetăţeni din Siria care doreau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.