candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 19 noiembrie, 2023

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 16-18 noiembrie, o vizită în Franţa, la invitaţia şefului Forţelor Armate Franceze, generalul Thierry Burkhard, cu care a discutat despre proiecte de cooperare militară în plan aliat.

Oficialii au discutat despre progresul înregistrat pentru atingerea capacităţii operaţionale a brigăzii franceze dislocate în România, respectiv despre proiectele de cooperare militară în plan aliat, european şi bilateral.

Generalul Daniel Petrescu i-a mulţumit omologului său pentru determinarea aliaţilor francezi în asigurarea apărării colective.
„Preluarea rolului de naţiune-gazdă de către Franţa pentru Grupul de Luptă al NATO, dispunerea în România a unor capabilităţi franceze aeriene şi antiaeriene, contribuţia cu personal francez în comandamentele multinaţionale din ţara noastră, participarea la exerciţii şi misiuni comune sunt exemple vizibile a ceea ce au făcut împreună militarii celor două state, în ultimii ani. Colaborarea lor se reflectă în consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare”, a declarat şeful Statului Major al Apărării.

Un moment important al agendei generalului Daniel Petrescu în Franţa a fost participarea la ceremonia de comemorare a eroilor din cimitirul militar românesc din localitatea Soultzmatt. Alături de camarazi francezi şi reprezentanţi ai autorităţilor civile locale, şeful Apărării a depus coroane de flori la monumentul închinat prizonierilor români deţinuţi de militarii germani în Alsacia, în timpul Primului Război Mondial.
Programul şefului Apărării a inclus şi vizita la Regimentul 152 Infanterie din oraşul Colmar, unde a avut loc festivitatea de acordare a „Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare în grad de comandor”, conferit generalului Daniel Petrescu de către preşedintele Franţei, în semn de recunoaştere a acţiunilor derulate în beneficiul securităţii comune ale celor două ţări. Distincţia i-a fost înmânată de generalul Thierry Burkhard.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.