Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 5 noiembrie, 2023

Forţele ucrainene au vizat o navă rusă care transporta rachete Kalibr într-un atac în Crimeea ocupată de Rusia, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk.

Kievul afirmă că Rusia a pierdut 305.090 de soldaţi de la începutul războiului Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat că Rusia a pierdut 305.090 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie 2022.
Acest număr include 990 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.284 de tancuri, 9.953 de vehicule blindate de luptă, 9.730 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.375 de sisteme de artilerie, 867 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 570 de sisteme de apărare aeriană, 322 de avioane, 324 de elicoptere, 5.534 de drone, 20 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

Forţele ruse au bombardat 6 localităţi din regiunea Sumî
Forţele ruse au bombardat şase localităţi din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei sâmbătă, provocând peste 46 de explozii, a raportat administraţia militară din Sumî.
Pe lângă bombardamentele de artilerie, forţele ruse au atacat regiunea cu drone, mine şi mortiere.
Rusia confirmă că armata ucraineană a avariat o navă Ministerul rus al Apărării a confirmat că rachetele de croazieră ucrainene au avariat o navă aflată într-un şantier naval din Kerci, un oraş din Crimeea, a relatat presa rusă controlată de stat sâmbătă seara.
Serghei Aksyonov, şeful guvernului din Crimeea, a scris pe Telegram că apărarea aeriană a fost la lucru în apropierea unui şantier naval din oraşul Kerci.
Nu au fost raportate victime.
Ministerul rus al Apărării a susţinut ulterior că Forţele Armate ucrainene au lansat un atac cu 15 rachete de croazieră asupra unei uzine de construcţii navale din Kerci. 13 rachete de croazieră ar fi fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar o navă a fost avariată în urma impactului cu o rachetă.
Ucraina ţinteşte o navă rusă care transporta rachete Kalibr în Crimeea
Forţele ucrainene au vizat o navă rusă care transporta rachete Kalibr într-un atac în Crimeea ocupată de Rusia, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk pe 4 noiembrie.
Potrivit lui Oleshchuk, Forţele Aeriene ucrainene încă aşteaptă confirmarea oficială a rezultatelor. Cu toate acestea, el a lăudat lovitura, adăugând că a fost “ca şi cum rachete Storm Shadow ar fi măturat!”.
Marea Britanie a furnizat rachete Storm Shadow cu rază lungă de acţiune Ucrainei în luna mai. Ucraina a mai folosit rachetele într-o lovitură împotriva sediului Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol la 22 septembrie.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.