Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 21 septembrie, 2023

Migranţii au plătit până la 5.000 de dolari consulatelor şi companiilor private poloneze pentru a accelera cererile de viză Uniunea Europeană a cerut Poloniei să ofere clarificări în privinţa acuzaţiilor de fraudă Guvernul polonez susţine că acuzaţiile de fraudă sunt absurde

Sursa foto: Hepta

Germania a cerut Poloniei să ofere detalii despre numărul de vize acordate şi naţionalităţile persoanelor care leau primit. Presa poloneză a relatat că mii de migranţi au plătit până la 5.000 de dolari consulatelor şi companiilor private poloneze pentru primi mai repede viza.
Guvernul polonez a recunoscut că sute de vize au fost emise ilegal, dar a contestat afirmaţiile opoziţiei conform cărora numărul ar fi mult mai mare decât s-ar fi declarat.

Viceministrul polonez de externe Piotr Wawrzyk a fost demis la sfârşitul lunii august, după ce au apărut acuzaţiile. Ministerul de Externe se confruntă cu un audit, iar biroul anticorupţie din Polonia a efectuat o percheziţie în minister.
Totodată, vor fi reziliate toate contractele companiilor de externalizare care s-au ocupat de cererile de viză începând cu 2011.
Opoziţia a folosit scandalul pentru a sugera că politicile guvernului de a reduce imigraţia eşuează, potrivit BBC.
Polonia a finalizat anul trecut o barieră de oţel de 187 km de-a lungul graniţei sale cu Belarus şi a trimis mii de soldaţi pentru a împiedica migranţii să treacă pe teritoriul său.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.