Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 19 septembrie, 2023

Meteorologii anunţă că până la mijlocul lunii octombrie vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă a anului. De asemenea, nu vor fi foarte multe precipitaţii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Metetorologie, în săptămâna 18 – 25 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara, îndeosebi în regiunile vestice şi nordice.
Regimul pluviometric va fi excendentar în nord-vestul ţării, în timp ce în restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare.
În săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice şi local în cele centrale.

În săptămâna 2 – 9 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.
În săptămâna 9 – 16 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.