candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 11 septembrie, 2023

Secolul 21 a început cu adevărat în dimineaţa acelei zile însorite în New York City, când avioanele deturnate de terorişti au lovit în inima democraţiei şi capitalismului, în centrul lumii libere.

La 11 septembrie 2001, lumea a fost martoră la unul dintre cele mai oribile atacuri teroriste din istorie. 19 militanţi ai grupării islamiste Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale şi le-au folosit ca arme împotriva unor ţinte simbolice din Statele Unite ale Americii.

Două dintre avioane s-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, provocând moartea a peste 2.606 de oameni şi distrugerea totală a clădirilor.
Un al treilea avion a lovit clădirea Pentagonului din Washington, D.C., ucigând 125 de persoane.

şi echipajul au încercat să-l recupereze de la terorişti. Toţi cei 39 de oameni de la bord au murit.
Tom Brokaw, un jurnalist american care tocmai a asistat la prăbuşirea unuia dintre turnurile World Trade Center, a declarat „Teroriştii au declarat război Americii”.
La 16 septembrie 2001, la Camp David , preşedintele american George W. Bush a folosit pentru prima oară expresia război împotriva terorismului.
„Acesta (terorismul) este un nou tip de…un nou tip de rău. Şi înţelegem. Şi poporul american începe să înţeleagă.
Această cruciadă, acest război împotriva terorismului va dura ceva timp. Iar poporul american trebuie să aibă răbdare. O să am răbdare”.
La 20 septembrie 2001, în timpul unui discurs televizat la o sesiune comună a Congresului, George Bush a spus:
„Războiul nostru împotriva terorii începe cu Al Qaeda, dar nu se termină aici. Nu se va sfârşi până când fiecare terorist. grup de acoperire globală a fost găsit, oprit şi învins” .
Pe 21 septembrie, Bush a spus: „Fie eşti cu noi, fie cu teroriştii”.
Astăzi, la 22 de ani de la acele evenimente tragice, ne amintim de victimele inocente şi de eroii care şi-au sacrificat viaţa pentru a salva pe alţii. Comemorăm şi reconstrucţia World Trade Center, care a devenit un simbol al rezilienţei şi al speranţei.

umea liberă îşi exprimă recunoştinţa faţă de cei care luptă pentru apărarea libertăţii şi securităţii spaţiului euro-atlantic. Nu va fi uitată niciodată ziua de 11 septembrie 2001 şi lumea liberă nu va ceda niciodată în faţa terorismului.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.