candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 24 august, 2023

Comuna Polovragi, județul Gorj, va găzdui prima ediție a Festivalului ,,European Bio”, eveniment ce se va desfășura în perioada 31 august – 3 septembrie 2023.

Festivalul debutează la sfârșitul lunii august la Polovragi, iar printre invitați sunt reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului României, precum și reprezentanți ai fermierilor și procesatorilor bio din România și țările partenere.

Festivalul este organizat de Asociația BIO România, în parteneriat cu ADR Sud-Vest Oltenia, Consiliul Județean – Gorj, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Județean Vâlcea, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Cluster BIO Oltenia, Primăria Polovragi, Organizația de Management al Destinației Dealul Muierii, GAL Parâng, Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Laboratoarelor pentru Calitatea Vieții.

La acest festival vor fi prezenți producători locali, dar și invitați din țară și din străinătate. Locația evenimentului este în „Vatra Târgului”,  aceeași cu cea în care se organizează Bâlciul anual (Târgul) de Sfântul Ilie.

Mâncăruri alese, pregătite pentru vizitatori

În cadrul evenimentului vor fi prezentate toate tipurile de produse bio certificate, produse tradiționale atestate și de artă populară: costume populare, ceramică, țesături, covoare.

,,Partenerii din Polonia vor fi prezenți cu o gamă variată de carne, brânzeturi, renumitele mere bio poloneze și legume. Cei din Republica Moldova vor veni cu renumitele vinuri moldovenești, cereale, semințe și miere. De asemenea, la festival vor veni producători din Serbia și Bulgaria, care vor aduce produse bio de înaltă de calitate. (…) În cadrul Festivalului, se va pregăti la proțap și un taur de 1.000 de kilograme care, după preparare, va fi oferit spre degustare celor prezenți“, a declarat Andreea David, președinta Asociației de Dezvoltare Locală și Parteneriat Local Polovragi. Este de precizat faptul că, în cadrul Festivalului ,,European Bio” de la Polovragi, vor fi acordate și numeroase premii, pentru: Cea mai bună tomată bio, Cea mai bună miere, Cel mai bun preparat din carne bio, Cel mai bun produs lactat bio, Cel mai bun pepene bio, Cel mai bun vin bio, Cel mai bun suc bio, dar și Cea mai frumoasă ceramică tradițională, Cel mai frumos costum popular și Cel mai frumos covor tradițional.

„Vă invităm să ne fiți alături la evenimentul la care vor fi invitați reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului României, precum și reprezentanți ai fermierilor și procesatorilor bio din România și țările partenere”, a scris domnul primar Epure Gheorghe pe pagina sa de socializare.

Gigi Bușe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.