candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 12 iulie, 2023

Astăzi, au fost efectuate 35 de percheziții la persoane care au falsificat acte de proprietate imobile. Au făcut tranzacții de 6 milioane de euro.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română au efectuat 35 de percheziții în București și județul Ilfov.

A fost deschis un dosar penal pentru infracțiunile de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

Începând cu anul 2018, în București, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituții publice (respectiv al unui consiliu). Prin utilizarea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” inițiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Imobilele erau revândute

Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse. În unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor. În alte cazuri, imobilele erau vândute către cumpărători de buna credință, care ar fi achitat sume consistente de bani. Terenurile tranzacționate se cuvin de drept Statului Român.

Prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.