Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 1 iunie, 2023

Turiștii și proprietarii de pensiuni de pe Transalpina anual sunt nemulțumiți că acum la începutul verii, nu pot să se bucure de peisajele mirifice pe care această zonă montană le oferă datorită unor interese financiare controlate de mafia lemnului sprijinită de o parte a politicienilor cu rădăcini înfipte adânc în guvernul României, care întârzie în mod intenționat redeschiderea porțiunii de drum a Transalpinei, care face legătura între Rânca și Obârșia Lotrului.

Majoritatea dintre noi, ne-am și ne punem întrebarea firească de ce anual se întârzie redeschiderea acestei porțiuni de drum cu efecte dezastruoase în cea ce privește activitatea turismului, pierderile financiare ale proprietarilor de hoteluri și pensiuni fiind dezastruoase, răspunsul îl primim de la recentele imagini cu mașini de tonaj greu, încărcate până la refuz cu lemne care tranzitează zilnic această porțiune de drum închisă, probabil până când aceste firme de casă controlate politic își termină treaba obținând anual milioane de euro, în timp ce furnizorii de servicii turistice dau faliment. În cele ce urmează, o să încerc să descopăr cine sunt vinovații acestei situați dezastruoase pentru funcționarea turismului pe transalpina și răspunsul îl primim de la neimplicarea Ministerului de Interne și al Justiției controlate de PNL, pentru că aceste ministere plătite din spinarea contribuabilului și-ar fi făcut datoria cu privire la defrișările legale sau ilegale și a transportului agabaritic de material lemnos pe un drum național cu restricție de tonaj, ce au loc în zona arondată Transalpinei, această porțiune de drum ar fi fost redeschisă pe la începutul lunii mai. Degeaba liderul PNL Gorj, Ion Iordache încearcă să arunce pisica moartă în curtea PSD, pentru că nu mai ține vrăjeala politică…., s-a deșteptat electoratul care o să le sancționeze drastic aceste jocuri politice care afectează activitatea economică a județului Gorj și a altor județe arondate Transalpinei.

COMUNICAT PSD GORJ

„Frustrare, disperare și micime! Asta livrează Iordache!

În urma declarațiilor halucinante, mincinoase și încărcate de frustrare făcute de liderii Partidului Național Liberal Gorj, conform cărora decizia de a nu se redeschide traficul pe Transalpina, începând cu 1 iunie 2023, ar aparține altcuiva în afara comisiei CNAIR, prezentă, miercuri, pe DN67C, conducerea PSD Gorj face următoarele precizări: Președintele și prim-vicepreședintele PSD Gorj, Mihai Weber, respectiv Cosmin Popescu, susțin necondiționat dezvoltarea zonei montane Rânca și activitatea agenților economici care operează în acea zonă, prin toate mijloacele pe care le au la îndemână. Cu toții înțelegem cât de importantă este sprijinirea acestui domeniu pentru Gorj, iar Transalpina-Rânca este perla turismului montan din județul nostru.

Liderii PSD Gorj au purtat, constant, discuții cu reprezentanții CNAIR pentru a urmări stadiul obiectivelor aflate în derulare și, punctual, s-a discutat inclusiv despre redeschiderea șoselei montane Transalpina, în mini-vacanța de Rusalii.

În urma inspecției efectuate la fața locului, răspunsul reprezentanților companiei care administrează infrastructura rutieră a fost ferm, în sensul în care redeschiderea tronsonului Rânca-Sebeș, începând cu data de 1 iunie, pune în mare pericol turiștii care tranzitează zona, în contextul în care, deocamdată, nu pot fi îndeplinite condițiile minime de siguranță pentru participanții la trafic. „Comisia a decis că nu sunt îndeplinite condițiile pentru deschiderea în siguranță a circulației pe Transalpina. Încă sunt zone unde există riscul ca zăpada acumulată pe versanți să cadă pe partea carosabilă. Pe anumite porțiuni de versant sunt și roci instabile care nu pot fi îndepărtate, deocamdată, din cauza cantităților mari de zăpadă. În plus, mai sunt sectoare de drum pe care încă nu au putut fi montate parapete și indicatoare”, se arată în comunicatul oficial postat pe site-ul DRDP Craiova, în urma vizitei efectuate de comisia desemnată de CNAIR pe Transalpina.

NICIODATĂ conducerea PSD Gorj nu și-a permis să pună presiune pe specialiști, cu atât mai puțin când discutăm despre siguranța cetățenilor. Dacă responsabilii drumului spun că există riscuri la acest moment, și este o chestiune de timp până când drumul va fi practicabil, este de nepermis punerea în pericol a turiștilor pentru a capitaliza voturi, așa cum forțează PNL Gorj. Viața oamenilor nu se cântărește în voturi!

„În urma întâlnirilor săptămânale avute la Ministerul Transporturilor, pe probleme de infrastructură rutieră, un subiect a fost cel legat de posibilitatea redeschiderii Transalpinei, discuție purtată chiar la începutul acestei săptămâni, ca urmare a solicitărilor agenților economici din zonă. Mi s-au dat asigurări că, dacă sunt întrunite condițiile de siguranță, acest traseu se va redeschide, fără nicio problemă. Din păcate, în urma vizitei efectuate la fața locului, comisia a constatat că turiștii ar fi expuși pericolelor de accident, din cauza stratului foarte mare de zăpadă din unele zone, fapt ce ar putea provoca adevărate tragedii, iar specialiștii au exclus, din start, asumarea acestui risc. Directorul CNAIR, care, atenție, este membru PNL, mi-a comunicat toate demersurile parcurse pentru redeschiderea unuia dintre cele mai spectaculoase trasee din țară și m-a asigurat că de îndată ce va fi posibil, Transalpina va fi redată circulației. Recunosc că sunt siderat de înflăcărarea cu care domnul Iordache ne înfierează și ne face responsabili pentru neputința dumnealui. Nu-mi dau seama dacă a încercat să forțeze redeschiderea tronsonului pe propria răspundere, iar adevărații responsabili l-au trimis la plimbare sau și-a asumat în fața cuiva că poate face ce vrea, oricând, cu orice preț”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Virulența în limbaj și practicile josnice de a crea fisuri în interiorul PSD Gorj, demonstrează, încă o dată, neputința actualei conduceri a PNL Gorj, măcinată de frustrare, scandaluri, demisii ori dizolvări. Diferența dintre PSD și PNL o fac liderii celor două partide, iar balanța înclină clar în dreptul echipei PSD Gorj.

„Rămân surprins să constat cât de mult s-a degradat acest partid la Gorj, cu tradiție în România, într-un timp așa de scurt. De aici și motivele care stau la baza unor decizii în rândul membrilor de partid și, sincer, îi înțeleg foarte bine pe domnii primari și nu doar pe aceștia, când aleg să plece din PNL. Frământările și încercările eșuate ale conducerii PNL de a crea crevase în PSD, pe modelul lor, nu își vor atinge niciodată obiectivul. Atât pe mine cât și pe domnul președinte ne preocupă doar dezvoltarea Gorjului, restul, circul ieftin de la PNL, trebuie să rămână acolo unde este, în mocirla în care se zbate. Obiectivele noastre sunt clare, îndreptate către cetățeni și îi asigurăm pe toți gorjenii că echipa PSD este mai unită ca niciodată, iar împreună vom reuși să dezvoltăm Gorjul prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână”, a declarat Cosmin Popescu, prim-vicepreședintele PSD Gorj.

Biroul de presă al PSD Gorj                                                

Ionel CILICA-DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.