Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 28 martie, 2023

Ministerul Apărării Naţionale a semnat recent Memorandumul de Înţelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei, securităţii şi apărării cibernetice.

Foto:. MApN

„Ministerul Apărării Naţionale a semnat recent Memorandumul de Înţelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei, securităţii şi apărării cibernetice. Ca urmare a acestei colaborări, Microsoft va furniza atât informaţii care vizează experienţa practică la scară globală, cât şi exemple de bune practici şi beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicaţii ale Inteligenţei Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake şi Data Warehouse etc.”, anunţă MApN.

Potrivit comunicatului de presă, Microsoft va pune la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale informaţii referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii şi platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea şi protecţia datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacităţilor de securitate cibernetică şi analiză a ameninţărilor din spaţiul cibernetic.
„Procesul de transformare digitală al Armatei României, critic pentru obţinerea superiorităţii informaţionale şi decizionale, reprezintă o prioritate în vederea realizării unui ecosistem agil, care să faciliteze folosirea datelor ca resursă strategică la scara organizaţiei, să accelereze cercetarea, inovarea şi dezvoltarea în acest domeniu şi care să permită integrarea tehnologiilor avansate la nivelul capabilităţilor militare, precum şi menţinerea relevanţei organizaţiei din perspectivă tehnologică. Încheierea Memorandului de Înţelegere cu Microsoft România face parte din efortul nostru constant de a implica sistematic actorii relevanţi din mediul privat şi mediul academic în acest proces de o importanţă deosebită pentru Armata României”, spune şeful Direcţiei comunicaţii şi tehnologia informaţiei (CIO), generalul de brigadă dr. Mihai Burlacu.
„Colaborarea între mediul public şi cel privat constituie o metodă eficientă de accelerare a dezvoltării la nivel naţional. Credem în transparenţă şi în puterea unui dialog deschis pe marginea unei agende comune, care să genereze beneficii pentru toate sectoarele economiei şi ale societăţii. Securitatea cibernetică este un domeniu căruia Microsoft îi acordă o importanţă aparte, în lume şi în egală măsură în România. Peisajul ameninţărilor din această sferă este în continuă schimbare, aşa că este important să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele şi soluţiile necesare pentru a le opri. Suntem onoraţi să contribuim, alături de Ministerul Apărării Naţionale, la consolidarea domeniului tehnologia informaţiei, cu accent pe securitate cibernetică, ca parte a unei societăţi digitale sigure şi reziliente”, a declarat Bogdan Putinică, manager general Microsoft România.
Totodată, cele două părţi confirmă faptul că Memorandumul de Înţelegere nu conţine niciun angajament al Ministerului Apărării Naţionale de a achiziţiona ofertele comerciale ale Microsoft şi nu obligă părţile la o posibilă colaborare comercială.

Ionel CILICA-DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.