candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 18 martie, 2023

Sorin Grindeanu, a anunţat vineri seară că a fost relansată procedura pentru finalizarea construcţiei a tronsonului cu numărul 1 din Drumul Expres Craiova-Piteşti. Totul are loc după rezilierea contractului cu firma italiană care construise peste jumătate din acest tronson.

Concret, a fost relansată procedura pentru finalizarea construcţiei Tronsonului 1 Craiova-Robăneşti din acest drum expres, tronsonul având o lungime de aproape 18 kilometri.

Durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni, a precizat Sorin Grindeanu, care e adăugat că stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului cu dezvoltatorul iniţial era de 57,06%.

„A fost relansată și procedura pentru finalizarea construcției Tronsonului 1 (Craiova-Robănești) al DEx Craiova-Pitești!

CNAIR a transmis astăzi, spre validare la ANAP, documentația pentru lansarea licitației necesare  finalizării construcției celor 17,7 km ai acestui Tronson.

Valoarea și data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunțului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni. Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de oferta operatorului economic declarat câștigător al licitației.

Sorin Grindeanu: Se relansează contractul pentru construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Sud

Ministrul a venit cu detalii şi legate de varianta ocolitoare a municipiului Timişoara, care era realizată de acelaşi constructori italian căruia i s-a reziliat contractul şi în cazul tronsonului de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti.

CNAIR, prin D.R.D.P. Timișoara, a transmis astăzi spre validare în SEAP documentația pentru lansarea noii licitații pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului anterior.

Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuție și 60 de luni alocate perioadei de garanție, care poate varia în funcție de perioada ofertată de operatorii economici.

După validarea documentației în SEAP, anunțul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului și cu data limită de depunere a ofertelor.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027.

La data rezilierii contractului anterior cu un constructor italian, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%”, a scris Sorin Grindeanu.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.