Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 18 martie, 2023

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, i-a urat public, ”bun venit” în echipă primarului liberal din comuna Turcinești, Dumitru Modrea, cel din urmă neagă faptul că a făcut pasul la Partidul Social Democrat. Edilul din Turcinești susține că nu și-a dat demisia din PNL și nici nu o va face, pentru că asta ar însemna să-și piardă mandatul, iar apropierea de PSD este ”doar din interes” și pentru a respecta coaliția.

Pe pagina de Facebook a apărut o fotografie cu Modrea și liderii PSD Gorj, însoțită de mesajul ”bine ai venit în echipa PSD Gorj”.
Dumitru Modrea este nemulțumit de partidul din care, încă mai face parte, iar faptul că liderii PNL nu l-au susținut pentru a dezvolta comuna Turcinești l-a determinat pe primarul gorjean să treacă în tabăra PSD –istă.
”În primul rând am stat și am analizat foarte bine situația. Pentru mine dezvoltarea comunei Turcinești este prioritară și am constatat că tot ce am făcut în comună, am făcut cu ajutorul Partidului Social Democrat. Eu la ședințele din interiorul PNL-ului am spus clar că eu cu PSD-ul am făcut treabă în comună și sămi spună ei cu ce m-au ajutat”, a spus Dumitru Modrea.
Primarul din Turcinești nu are de gând să-și dea demisia din PNL pentru că asta ar însemna pierderea mandatului de primar, iar cu cei de la PSD, susține Dumitru Modrea, respectă doar coaliția de la centru. ”Am considerat că este cazul să merg și să discut cu liderii PSD de la Gorj ca să găsim soluții, să putem aduce comuna Turcinești la standarde europene. Mă alătur celor doi oameni, Cosmin Popescu și Mihai Weber pentru că am considerat că doar așa pot dezvolta comuna în continuare. Nu mi-am dat demisia din PNL. Este exclus așa ceva, nu am făcut nici un pas greșit. Suntem în coaliție cu PSD și această coaliție trebuie să funcționeze și la Gorj că așa este normal. Pentru comună fac orice, dar asta nu înseamnă că-mi dau demisia de la PNL. Dacă cei de la PNL consideră că nu suntem în coaliție, sau am făcut vreo greșeală să mă sancționeze, e treaba lor”, a mai declarat Dumitru Modrea.
Dacă i se va retrage sprijinul politic de către cei de la PNL, Dumitru Modrea poate să-și continue mandatul, iar la alegerile din 2024 poate candida liniștit din partea Partidului Social Democrat. ”E prea devreme să discutăm despre alegerile de anul viitor și din partea cărui partid voi candida, dar dacă eu m-am afișat deja cu cineva, toți vor înțelege ce voi face la alegerile din 2024. Ținem legătura”.
Trecerea lui Dumitru Modrea la PSD nu a fost o surpriză pentru nimeni, mai ales că edilul din Turcinești era în discuții de mult timp cu liderii PSD de la Gorj.
Modrea a participat chiar și la Conferința de alegeri a PSD Gorj.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.