Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 18 martie, 2023

Un bărbat, de 40 de ani, cetățean bulgar, a fost reținut de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, după ce a fost depistat transportând peste 30.000 de pachete de țigări care nu au fost declarate la controlul vamal. Șoferul bulgar a fost oprit de polițiști în comuna doljeană Rast.

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că țigările erau ascunse în plafonul remorcii.

”În comuna Rast a fost identificat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat, de 40 de ani, cetățean bulgar. În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei”, au explicat oamenii legii.

Țigările și autovehiculul au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. Șoferul bulgar a fost condus la sediul IPJ Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul este acuzat de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.