Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 18 martie, 2023

Un accident grav a avut loc ieri, 17 martie 2023, pe pârtia de schi de la Voineasa. Un minor a ieșit de pe pârtie, în afara suprafeței schiabile balizate și marcate corespunzător, și s-a accidentat. Evenimentul a avut loc aproape de terminarea programului, iar administratorii pârtiei au solicitat intervenția elicopterului SMURD.

Incidentul s-a petrecut la Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa. ”Un minor a ieșit de pe pârtie, și după spusele mamei, la 15- 20 de minute ar fi devenit incoerent și inconștient. A fost reperat și recuperat imediat de serviciul Salvamont Voineasa și coborât pentru anamneză la baza pârtiei, la serviciul de ambulanta, prezent permanent la baza pârtiei, unde a început să vomite masiv, fapt care, asociat cu momentele de inconștiență, a făcut ca intervenția aeriana sa fie solicitata”, anunță administratorii pârtiei.

Accidentul de azi este primul incident grav din ultimii trei ani, iar cei care administrează Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa recomandă turiștilor să nu iasă în afara suprafețelor schiabile, marcate și balizate corespunzător, prevăzute de asemenea cu balize, plase de delimitare și siguranța!

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.