Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 17 martie, 2023

Viitorul SUV Dacia bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni.


Lansarea va avea loc în 2025.
Cu un an mai devreme, din uzina de la Mioveni îşi va face apariţia cea de-a treia generaţie a modelului Duster

Odată cu prezentarea, în data de 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunţată ambiţia Dacia de a-şi extinde gama de modele şi de a-şi afirma prezenţa în segmentul C european

entru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni.
Noul SUV va fi lansat în 2025.
Cu un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni îşi va face apariţia şi cea de a treia generaţie a modelului Duster.

„Atât viitorul Duster, cât şi noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă şi extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch şi SUV din segmentele B şi C, cu tracţiune 4×2 sau 4×4, şi echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluţia reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs. Pentru a susţine ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs şi în uzina din Tanger (Maroc)”, informează Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.