Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 21 noiembrie, 2022

În judeţul Braşov, la poligonul NATO de la Cincu, începe luni un exerciţiu comun la care participă până vineri infanterişti români, alături de militari din Franţa, Portugalia, Polonia şi Statele Unite.

Foto: Exercițiul TUMAK-22, desfășurat în Polonia

Aproximativ 600 de militari români din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Dolj” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova și militari aliați din Franța, Polonia, Portugalia participă săptămâna aceasta la ¬BLACK SCORPIONS 22.8”.

Obiectivele exerciţiului „Black Scorpions” sunt instruirea în comun a militarilor şi, implicit, creşterea coeziunii structurilor prin antrenamentul în teren, se arată în comunicatul MApN. 

Exercițiul „Black Scorpions” are loc în cadrul poligonului NATO de la Cincu (Foto arhiva MApN)

Forţe aliate din cinci ţări vor executa misiuni de formare până vineri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din judeţul Braşov

Convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, pe 20 și 26 noiembrie, pe căile de comunicații rutiere și prin zonele de dislocare la pace a unităților participante la exercițiu către CNIÎ „Getica” din Cincu.

Militarii români staționați în Polonia participanți la  exercițiul TUMAK-22

Foto: Exercițiul TUMAK-22, desfășurat în Polonia

Se asemenea, militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană ”Sky Guardians” au participat la exercițiul TUMAK-22, organizat de Brigada 15 Mecanizată din Polonia, primul exercițiu multinațional de la dislocarea militarilor focșăneni în baza de instrucție din Bemowo Piskie, Polonia.

În cadrul TUMAK-22, militarii români au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă de nivel secție, care s-a desfășurat în cadrul unui scenariu fictiv specific acțiunilor defensive.

Secțiile s-au antrenat în descoperirea și angajarea țintelor aeriene, în condiții cât mai apropiate de cele reale.

Trebuie spus că, începând cu luna octombrie a acestui an, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia.

Militarii români se vor instrui într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.