Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 13 noiembrie, 2022

Ziua Mondială a Bunătății, cunoscută și sub numele de Ziua Mondială a Bunăvoinței, se sărbătorește în fiecare an în data de 13 noiembrie. Aceasta a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1998 și a fost înființată de Mișcarea Mondială a Bunătății, o organizație non-profit și non-guvernamentală ce se axează pe inspirarea și încurajarea oamenilor să dea dovadă de mai multă bunătate în viața de zi cu zi.  

Este ziua perfectă pentru a ne aminti despre importanța bunătății și cum această ne ajută să creăm o societate mai bună. Bunătatea și actele de bunătate provin din inimă, ele sunt: spontane, primitoare și întotdeauna oferite cu cele mai bune intenții.  De ce să nu sărbătorești această minunată zi la casa ta? Resursele noastre sunt excelente pentru a-i învăța pe copii despre importanța faptelor bune. Ele oferă exemple de acte de bunătate ce pot fi realizare în viața cotidiană atât acasă cât și la școală! De asemenea, Ziua Mondială a Bunătății este ocazia perfectă de a reflecta asupra oportunităților pe care le avem în fiecare zi de a oferi o mână de ajutor. Încurajează-i pe copii tăi să realizeze cel puțin trei fapte bune anul acesta de Ziua Mondială a Bunătății. Acestea pot include acțiuni ce necesită un efort foarte mic, însă au un impact pozitiv imens. De exemplu, aceștia pot spune ceva frumos la cât mai mulți oameni posibil, incluzând colegi, profesori, părinți sau familie, pot lăsa pe cineva în fața lor la rând sau se pot juca cu toți copii din parc. Este ziua în care copiii, și nu numai ei, au oportunitatea să se concentreze pe importanța amabilității și grijii față de cei din jurul lor și să învețe cum pot face, oricând, acte de bunăvoință.

Fiți astăzi buni și darnici! Fiți politicoși și amabili cu cei din familie dar și cu cei din jurul vostru! Repetați aceste amabilități în fiecare zi și veți fi fericiți și mulțumiți sufletește.

Gigi Bușe





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.