candidati psd

Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 3 aprilie, 2022

Ministrul Apărării Naționale precizează că în momentul de față nu există MiG-uri 29 în stare de funcționare. El a făcut declarațiile la mijlocul acestei săptămâni, în contextul în care la nivel internațional se discuta despre trimiterea către Ucraina a unor avioane de luptă.

„Noi nu avem MiG-uri funcționale din categoria MiG-29. Am avut niște MiG-uri, care nu sunt în stare de funcționare (…) Am văzut că se discuta la un moment de Polonia, care le-ar fi dat astfel de MiG-uri, dar nu s-a mai concretizat”, a spus Vasile Dîncu, citat de publicația locală Tomis News.

Discuția despre MiG-29 a fost adusă în spațiul public după ce Viorel Manole, directorul Patromil, în cadrul unei ediții a emisiunii „Pe Plan Extern”, difuzată săptămânal de DefenseRomania în fiecare vineri de la 11:00, a declarat că țara noastră ar deține o escadrilă de MiG-29 cu resursa „aproape intactă”, avioane de care de-a lungul timpului s-au interesat mai multe state, dar care nu ar fi putut fi vândute din cauze birocratice.

Ministrul Apărării clarifică și precizează că nu există MiG-29 funcționale în țara noastră.

Precizăm că la jumătatea anilor 1990 aeronavele MiG-29 ale României au fost propuse pentru modernizare, fiind dezvoltat un prototip la standardele NATO – MiG-29 Sniper. Programul nu a continuat din varii motive iar în 2003, după ce s-a încercat vânzarea fără succes a avioanelor MiG-29, ele au fost retrase oficial, Guvernul optând pentru modernizarea programului MiG-21 LanceR.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.