Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 14 mai, 2021

Forţele Aeriene Israeliene (IAF) au precizat într-un comunicat de presă că aproximativ 160 de avioane de luptă, de la 12 escadrile, au lovit peste 150 de ținte subterane – tuneluri şi depozite de muniţii – ale teroriştilor Hamas, în nordul Fâșiei Gaza.

În paralel cu bombardamentele Forţele Aeriene Israeliene, Forțele Terestre au desfăşurat artileria și infanteria mecanizată de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza de unde au început să tragă sute de proiectile – din obuziere şi tancuri – împotriva poziţiilor teroriştilor Hamas.

În timpul ofensivei militare, al cărei scop a fost de a deteriora reţeaua de tunelurile subterane – care pentru teroriştii Hamas este de importanta strategică – mulți kilometri care alcătuiesc acesta reţea au fost distruşi, mai precizează IAF.

Armata israeliană a început în noaptea de joi atacul la sol al Fâșiei Gaza, conform contului de Twitter al Forțelor Armate Israeliene. Aceștia au menționat că trupele la sol nu se află în Gaza, ci trag din Israel către Gaza de la graniță

Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului, atacul IAF a durat aproape 40 de minute, iar aproximativ 450 de rachete au lovit peste 150 de ținte din nordul Fâşiei Gaza, în special în jurul orașului Beit Lahiya. 

Militarii israelieni au declarat că încă lucrează pentru a determina amploarea daunelor cauzate infrastructurii subterane, despre care purtătorul de cuvânt al IDF, Hidai Zilberman, a declarat că reţeaua de tuneluri este de un element de importanta strategică pentru teroriştii Hamas.

Hidai Zilberman a ţinut să precizeze că Forţele Terestre Israeliene nu au intrat pe teritoriul Fâșia Gaza, acestea ramând în zona de frontieră, contrat unor intenţii anterioare ale IDF care au generat informaţii incorecte despre o invazie terestră.

De la graniţă, Forţele Terestre Israeliene au tras asupra poziţiilor teroriştilor Hamas, cu obuziere autopropulsate – 500 de proiectile – şi tancuri – 50 de proiectile.

Zilberman a spus că operațiunea a fost rezultatul unei cantități mari de informații și a unei planificări minuţioase. 
Purtătorul de cuvânt al IDF a declarat că, vineri dimineața, Armata Israeliană a efectuat noi atacuri asupra poziţiilor Hamas și ale Jihadului Islamic Palestinian din Fâșia Gaza, în special lovind clădiri unde aceştia produc rachete.

Ionel CILICA-DIACONU Foto-Video: Israeli Air Force





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.