Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 14 mai, 2021

Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber a criticat, cu câteva minute în urmă printr-o postare făcută pe pagina sa de socializare, lipsa de neimplicare a factorilor decizitionali în deszăpezirea DN 67C ce traversează Transalpina și cere guvernanților ce fac parte din coaliția PNL-USR-UDMR să se implice urgent în deszăpezirea drumului:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este mihai-weber-939x1024.jpg

”Drumarii de la Brașov trag tare în aceste zile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Foarte frumos! La Gorj, cea mai înaltă șosea din România, Transalpina rămâne sub nămeți, în ciuda faptului că stratul de zăpadă de aici este mult mai mic decât cel de pe Transfăgărășan. Din păcate, pentru cabanierii din Rânca perioada este una moartă, deși natura oferă peisaje spectaculoase, iar turiștii s-ar bucura din plin de traseu. După ce au fost îngenunchiați de măsurile haotice impuse de Guvern de la instalarea pandemiei de COVID -19, operatorii din turism din Rânca sunt condamnați să suporte pe mai departe incompetența și lipsa de măsuri a celor care ne conduc vremelnic. Deblocați Transalpina!!!” a postat deputatul Mihai Weber pe pagina oficiala de socializare Facebook. La rândul său, președintele concesionarilor și proprietarilor de cabane din Rânca, Constantin Pănescu a criticat dur neimplicarea aleșii de Gorj din Parlament de neimplicare si lipsă de interes cu privire la rezolvarea acestei situații ce le creează probleme financiare și împinge spre faliment. ”Vă salut dragi iubitori ai muntelui ! Vă salut dragi crescători de animale care trebuie să urcați la stânele aflate de a lungul Transalpinei, dar mai ales salutăm sutele de proprietari cu cabane si pensiuni , care își desfășoară activitatea turistică tot de-a lungul Transalpinei, de la Novaci – RÂNCA – Obârșia Lotrului – Oașa- Șugag sau Jina!!

Din ce observăm în ultimele zile în presă, a început deszăpezirea Transfăgărășanului, dar a Transalpinei…NU! Nu înțelegem de ce nici o autoritate sau parlamentar de la Gorj, cu excepția lui RM, nu se implică precum cei din Argeș, Brașov, Sibiu, etc, pentru deszăpezirea Transalpinei!?? De asemenea, și cei din județul Alba s-au implicat cu asfaltarea și aranjarea tronsonului ce leagă Sebeș, Șugag de Oașa – Obârșia! Oare, la noi la Gorj, de ce indiferența și nepăsarea pentru RÂNCA și noi cei cu activitate turistică din care trăim, plătim angajați și impozite la bugetele locale și de stat, este permanent la ea acasă!?? Domnilor parlamentari, dle prefect, dle președinte, credeți că RÂNCA are VIITOR !!???” a declarat Constantin Pănescu pe pagina sa de Facebook.

Nota autorului

Să sperăm că, în urma acestui demers făcut de deputatul PSD de Gorj Mihai Weber, urmat și de o interpelare a  ministrului transporturilor, pus de USR, Cătălin Drulă, săptămâna viitoare să înceapă deszăpezirea Transalpinei, care să permită turiștilor români și străini să se bucure de frumusețile acestei zone mirifice.  

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.