Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 23 martie, 2021

AstraZeneca ar fi oferit date incomplete legate de eficacitatea vaccinului său anti-Covid după studiul la scară largă realizat în SUA.
Precizarea vine la doar o zi după ce datele intermediare ale unui studiu amplu efectuat de AstraZeneca în SUA, Chile şi Peru au arătat că vaccinul este sigur şi are o eficacitate de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi 100% împotriva bolilor severe.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 163338740_483347446177687_2968570002474361025_n-2.jpg


Agenţia americană de sănătate pune la îndoială datele studiului despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca
AstraZeneca ar fi oferit date incomplete legate de eficacitatea vaccinului său anti-Covid după studiul la scară largă realizat în SUA, a declarat marţi Institutul Naţional din SUA privind Alergiile şi Bolile Infecţioase, relatează Reuters.
Precizarea vine la doar o zi după ce datele intermediare ale unui studiu amplu efectuat de AstraZeneca în SUA, Chile şi Peru au arătat că vaccinul este sigur şi are o eficacitate de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi 100% împotriva bolilor severe. De asemenea, datele ar fi arătat că nu există riscuri legate de apariţia cheagurilor de sânge.
AstraZeneca intenţioneză să solicite autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinu său în SUA.

”Comitetul de monitorizare a siguranţei datelor (DSMB) şi-a exprimat îngrijorarea că AstraZeneca ar fi putut include în concluziile testelor clinice informaţii depăşite, care ar fi putut oferi o imagine incompletă a datelor privind eficacitatea,” a declarat Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din SUA.
NIAID este condus de expertul american în boli infecţioase Anthony Fauci şi face parte din Institutul Naţional de Sănătate

„Îndemnăm compania să colaboreze cu DSMB pentru a revizui datele de eficacitate şi pentru a se asigura că cele mai exacte şi mai actualizate date privind eficacitatea pentru a fi făcute publice cât mai repede posibil,” a mai precizat Institutul

AstraZeneca nu a comentat încă declaraţiile agenţiei americane.
Autorizarea şi ghidul pentru utilizarea vaccinului în Statele Unite vor fi stabilite după o revizuire amănunţită a datelor de către comitetele consultative independente, se mai spune în declaraţie

Precizările institutului americam vin în contextul în care 15 ţări din Europa, inclusiv Germania şi Franţa, au suspendat temporar utilizarea vaccinului la începutul acestei luni după apariţia mai multor cazuri de tromboze la persoane imunizate cu acest ser.
Fauci, care este şi consilier medical şef al preşedintelui SUA Joe Biden, a declarat luni că testele clinice din SUA nu au arătat nicio legătura cu apariţia cheagurilor de sânge.
Cele mai recente date s-au bazat pe un eţantion de 32.449 de participanţi.

I.C.D.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.