Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 19 martie, 2022

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită cu prilejul “Zilei Olteniei” la vernisarea expoziției de grafică “Personalități culturale din Oltenia” luni 21 martie 2022 începând cu ora 12.00 la Sala „Florin Isuf”.

Lucrările fac parte dintr-un viitor album cu același nume, dedicate celor care au contribuit sau contribuie la propășirea culturală a Olteniei. În expunerea de motive a legii prin care a fost instituită Ziua Olteniei, pe 21 martie, se spune: „Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti ţinând în mână o pâine mare, semn al păcii şi al belşugului. Aşadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti şi coboară Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei”. În 2021, de Ziua Olteniei, în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”( inițiat de Ion Cepoi, managerul instituției în anul 2013), în onoarea Domnului Tudor, CJCPCT Gorj și Primăria Polovragi au dezvelit un bust al conducătorului Revoluției de la 1821, bust realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi. Codruț Duduman este graficianul care expune de Ziua Olteniei la Târgu Jiu. Portretele realizate în creion arată o tehnică aparte a artistului din Bacău. Iată doar câteva dintre distințiile primate de moldovean în decursul anilor: Premiu pentru debut acordat de UAP Iași /2010

Locul I – Concurs național ,,Copiii de ziua lor”

Diploma pentru activitatea de creație desfășurată în tabăra de pictură ,,Rural plainair”/2010

Diploma ASCOR – în cadrul expoziției pe tema ,,Redescoperirea valorilor creștin-ortodoxe”

Premiul anual acordat de Universitatea de Arte ,,George Enescu” Iași

Diploma de excelență din partea organizației ,,Lions International” din cadrul concursului internațional ,,Afișe pentru Pace”

Diploma de excelență pentru activitatea de creație în cadrul concursului ,,Eminescu în culori” Teodor Dădălău, referent în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este curatorul acestei expoziții de grafică. Vă așteptăm să ne fiți alături la vernisarea expoziției luni 21 martie 2022 începând cu ora 12.00, la Sala de expoziții “Florin Isuf” a CJCPCT Gorj.

B.MARIUS





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.