Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 4 ianuarie, 2022

Adela Elena Țană, viceprimărița ajunsă peste noapte la timona comunei, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, și în contextual în care în tot județul au fost interzise petrecerile în cluburi și discoteci, în noaptea dintre ani, la Căminul Cultural Logrești a organizat un spectacol cu lăutari.

Locuitorii comunei au fost invitați de Primăria și Consiliul Local Logrești, pe 31 decembrie, începând cu orele 22,00 la căminul cultural din localitate, ,,pentru a ne bucura împreună de trecerea în noul an”. Atmosfera a fost întreținută de formația ,,Triton”, după cum era anunțat pe afișul spectacolului. Pentru că trebuie să fi fost un spectacol măreț pentru cei 12.000 de lei pe care primăria i-a plătit firmei GS Prosistem Concert SRL. Ediliul local, vice- primărița Adela Elena Țană nu a fost darnică numai cu lăutarii, în noaptea de Revelion, ci și cu mai multe firme, alese pe sprânceană. De exemplu, în chiar prima lună de la  preluarea mandatului, primăria a atribuit, în urma unei proceduri simplificate, un contract de asfaltare străzi (?!), în valoare de 410.000 de lei, firmei Multisoft SRL, deținută de Dumitru Belu, zis Mitică Americanu, firma fiind preferată și pentru un alt contract de furnizare piatră spartă. Trebuie spus că primarul liberal al comunei Logrești, Mihai Vochița, a demisionat din funcție la finele lunii mai a anului trecut, după opt luni de la momentul în care fusese ales, așa că, prerogativele au fost preluate de viceprimarul Adela Elena Țană. Fostă educatoare la școala din localitate, Adela Țană este asociată la Gărgărița SRL, cu 95%, o firmă fără activitate, din 2017. În plan politic, Adela Țană a fost șefa filialei Logrești a ALDE, dar a candidat, la ultimele alegeri, din partea Pro România. Soțul acesteia este și el angajat al Primăriei Logrești și și-a încercat norocul și el, la alegerile din 2016, când a candidat, fără succes, la funcția de primar, din partea partidului condus de consoarta sa. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, la sfârșitul anului 2021, vor avea loc alegeri parțiale la Logrești.

Comuna este condusă, în prezent, de viceprimarul Pro România Elena Țană după ce, la sfârșitul lunii mai, liberalul Mihai Vochița, care a obținut mandatul de primar, la alegerile locale de anul trecut și-a dat demisia. Autoritatea Electorală Permanentă anunțase un calendar, dar valul 4 al pandemiei l-a dat peste cap. Condițiile pandemiei și restricțiile sanitare, completate de schimbarea guvernului, au făcut ca la Logrești să nu se mai organizeze alegerile parțiale  promise și stabilit de AEP  pentru finele anului trecut.

M.B.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.