Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 12 noiembrie, 2021

Preotul Gheorghe Stoichin, ctitorul lăcașului de cult de la Spitalul 700 din Municipiul Târgu-Jiu, a încetat din viață, joi, 11 noiembrie 2021.

Părintele Gheorghe Stoichin a slujit, vreme de 24 de ani la biserica de la Valea Mare din Comuna Runcu, iar din 1 aprilie 1995 a fost ctitor și preot paroh la Biserica Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu care timp de 13 ani a făcut tot ce a putut ca și la cea mai importantă unitate medicală din județul Gorj să existe un lăcaș de cult unde atât cetățenii, cât și pacienții să se poată ruga.

Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost ridicată prin truda părintelui Stoichin, care timp de 13 ani a făcut tot ce a putut ca și la cea mai importantă unitate medicală din județul Gorj să existe un lăcaș de cult unde atât cetățenii, cât și pacienții să se poată ruga. Dragostea părintelui Gheorghe de a zidi din temelie acest lăcaș dumnezeiesc, a fost vădită prin faptul că era un bun gospodar, binechivernisitor, inginer, salahor, diriginte de șantier, bun coordonator și executant la ridicarea Sfintei Biserici care a fost sfințită pe 23 octombrie 2010, având hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. „Bolnavul trebuie vindecat, dar şi alinat. Nu este o biserică oarecare, ci una de spital, în care mulți bolnavi vin să se pregătească sufletește pentru operații, să găsească alinare, dar și să își facă ultima spovedanie, înainte de a merge în fața lui Dumnezeu. Misiunea unui preot de spital este plină de multă suferință și, în orice moment, poate asista la plecarea sufletului din cel bolnav. În timpul bolii este importantă curățirea sufletului, prin împăcarea cu Dumnezeu. Preotul să fie mereu la dispoziția bolnavilor pentru ca ei să poată primi harul mântuitor, prin ungerea cu untdelemn și rugăciune”, spunea părintele Gheorghe la hirotonisirea bisericii.

Aici, mii de pacienți și nu numai, au găsit alinare la părintele Gheorghe Stoichin, în decursul anilor în care a fost angajat al SJU Târgu-Jiu. Conștient de misiunea încredințată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viața pacienților unității medicale, s-a implicat în multiple activități sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcașului de cult în care a slujit, fiind atent la suferința celor din jur și oferindu-le mereu alinare.

Preotul Gheorghe Stoichin a plecat de la Biserica Spitalului din Târgu-Jiu, în 2014, la Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Apostol Andrei” Constanța din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Trupul neînsuflețit va fi depus în cursul zilei de astăzi, 12.11.2021, la Biserica Spitalului, iar slujba de înmormântare va avea loc duminică, 14 noiembrie 2021.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și întregul colectiv al unității medicale sunt alături de familia îndurerată a preotului Gheorghe Stoichin, care a plecat, mult prea devreme, dintre noi. Cei care l-au cunoscut pe părinte au fost marcați de vestea dureroasă a morții sale.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace în Grădina Raiului!

Gigi BUȘE

Un răspuns la “Sufletul Părintelui Gheorghe Stoichin a plecat la ceruri”

  1. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace în Grădina Raiului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.