Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 14 octombrie, 2021

Dacian Cioloș a declarat miercuri după discuția cu liderii PNL și UDMR că nu are intenția de a renunța la mandatul primit și că nu este exclus ca USR să-și asume o guvernare minoritară, poate chiar monocoloră, pentru a trece țara prin iarnă. „Trebuie să oferim un guvern cu soluții concrete cât mai repede.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 245200341_2691004517860027_8431701867882883958_n.jpg

Am prezentat o parte din program cu soluții pentru ținerea sub control a prețurilor la energie și tinerea sub control a situației pandemice. Am avut reacții pozitive, aș zice, față de propunerile făcute. Așteptăm acum decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile. Am auzit din ambele părți că formula viabila și cea mai realistă acum este între cele trei partide. Eu am fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, nici cu PSD, nici cu AUR. Acum e vorba de asumarea responsabilității lor. Vedem dacă PNL e responsabil – nu au mers cu propunere de premier, dar pot vota un premier propus de Klaus Iohannis”, a declarat Cioloș. Dacian Cioloș ia în calcul și formarea unui guvern minoritar USR cu susținerea PNL în Parlament. Decizia va fi discutată de liderii USR în funcție de disponibilitatea liberalilor de a susține această variantă.

 Liderii deputaților și senatorilor PSD, Alfred Simonis și Lucian Romașcanu, anunță luni că premierul propus de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, nu va primi voturile parlamentarilor social-democrați. „Nu, categoric nu îl votăm. Moțiunea PSD a fost nu doar împotriva lui Cîțu și a miniștrilor PNL, dar si impotriva ministrilor USR. Aceasta propunere este neserioasa. Ciolos a mai fost premier o data si a fost un dezastru. Aceasta propunere este o gluma”, a zis Simonis.  „Nu cred că e o propuenre serioasă. Nu e făcută cu sensul de a coagula o majoritate. Chiar și cei de la PNL spun că a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care a dat guvernul jos. Noi nu susținem decât un guvern de specialiști, de tranziție, până la anticipate. Ce facem, îl dăm jos pe Cîțu să o vedem pe doamna Turcan tot la Muncă, pe Cîțu vicepremier la Finanțe, Voiculescu să privatizeze tot la Sănătate? Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Poate mă înșel, dar nu cred”, a zis Romașcanu.

M.BECHERETE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.