Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 5 octombrie, 2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Valea Mare, sat Delureni.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa 30 mp; o bucătărie de vară, construită din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp.; o magazie, construită din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. și un pătul, construit din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp.. De asemenea, au fost degradate tavanele acestora.

Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Bălcești. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.