Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 5 octombrie, 2021

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a afișat lista candidaților evaluați în etapa de verificare a dosarelor de înscriere la concursul pentru directori și directori adjuncți. Practic, lista conține 30 de cadre didactice care nu s-au ferit să aibă numele afișat și 348 de coduri. În urma evaluării, dintre candidații care au preferat să fie afișați sub un cod, opt au fost respinși. Din datele pe care le are ISJ Dolj la acest moment se pare că și rezultatele finale se vor afișa tot cu coduri și este posibil ca să fim în situația de a nu ști cine va fi în următorii patru ani manager la o școală.

378 de cadre didactice înscrise pentru concurs

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la proba scrisă pentru concursul de directori. În Dolj, pentru cele 191 de funcții de director și 66 de funcții de director adjunct s-au înscris 378 de cadre didactice. După evaluarea dosarelor, opt candidați au fost invalidați. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj spun că au fost diverse motive pentru care cei opt candidați nu au trecut de etapa de validare.

”Cele opt dosare respinse în prima etapă au avut la bază diverse motive, precum: încărcarea unor documente în mod eronat, calitatea scanării, lipsa unor documente.Situațiile de mai sus vor fi analizate punctual de către comisia de evaluare, cu respectarea prevederilor Metodologiei de concurs”, a precizat inspectorul școlar, Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Candidați fără publicarea numelui

Nu se cunosc cine sunt de fapt candidații invalidați, pentru că majoitatea celor care și-au depus candidatura au preferat să nu li se publice numele. Sunt doar 30 de candidați care nu au dorit coduri, printre care se află Lelioara Nicola, fost inspector școlar general, Simona Ciulu fost inspector școlar și director adjunct la Liceul ”Ștefan Odobleja” din Craiova. De asemenea, printre candidații cu nume se află și Tudor Tudorache , director la Școala gimnazială ”Nicolae Romanescu” din Craiova.

Potrivit inspectorilor școlari, metodologia de concurs a dat posibilitatea candidaților să opteze să nu li se publice numele și în aceste condiții chiar și la rezultatele finale se pare că vor afișate coduri în loc de nume pentru directori de școli.

”În conformitate cu articolul 9 alineatul 5 din anexa Ordinului 4.597/2021, candidații au avut opțiunea de a solicita anonimizarea datelor cu caracter personal pentru afișarea listei de candidați înscriși la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct, a listei cu rezultatele la proba scrisă, a listei cu rezultatele de la evalurea interviului și inclusiv a listei cu rezultatele finale”, a mai precizat inspectorul școlar, Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Concurs cu directori anonimi

Prin urmare, în condițiie actuale se pare că în majoritatea cazurilor nu se va cunoaște cine va fi director al unei școli, deși aceasta este o funcție publică. Este de altfel pentru prima dată când se procedează în acest fel la un concurs pentru funcții publice. La concursul pentru posturile de profsor în schimb, chiar și la cele de anul acesta, numele candidaților nu au fost anonimizate.

Prima probă a acestui concurs pentru funcțiile de director și director adjunct este programată să se desfășoare pe 15 octombrie. Pe 8 octombrie se vor afișa centrele speciale pentru concurs în fiecare județ.

Pentru a putea să participe la interviu, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7.

Ionel CILICA-DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.