Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 4 octombrie, 2021

Liderii sindicali din minerit și energie sunt nemulțumiți după discuțiile de duminică de la Prefectura Gorj, cu ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu. Reprezentantul guvernului nu le-a oferit soluția mult așteptată: deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare, astfel încât minerii și energeticienii, care au 25 de ani de vechime, să se poată pensiona la 52 de ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 244450115_372243284558293_4044168719377532103_n.jpg

Soluția oferită de Vîlceanu îi defavorizează pe energeticieni, susține Manu Tomescu, vicepreședinte Sindicatului Energia Rovinari. La discuția de duminică, Dan Vîlceanu ar fi afirmat că legea de reducere a vârstei de pensionare nu are niciun cusur. Manu Tomescu susține, însă, că guvernanții vor s-o aplice fragmentat. Acesta este de părere că tot ceea ce se întâmplă, acum, prefațează o viitoare închidere a Complexului Energetic Oltenia. Deputatul Gheorghe Pecingină a inflamat spiritele la Complexul Energetic Oltenia prin declarațiile făcute vinerea trecută referitoare la ”dobitocii care cer aplicarea legii”, deși este una prost făcută. Manu Tomescu spune că liberalul a greșit prin acel limbaj dur, dar este important că există un dialog între reprezentanții puterii și liderii sindicali din cadrul CEO. Pe de altă parte, deputatul PSD Gorj, Mihai Weber consideră că angajații CEO sunt mințiți și umiliți de parlamentarii puterii Încrederea minerilor și energeticienilor a fost, încă o dată, înșelată de TOȚI PARLAMENTARII PUTERII, după mult trâmbițata întâlnire a liderilor de sindicat din CEO cu factorii de decizie de la cel mai înalt nivel. Vă bateți joc de ei! 

Nu sunteți capabili să aveți o opinie comună, cât despre soluții nici vorbă! Oamenii sunt sătui de populismul vânzătorilor de promisiuni. Opriți-vă din a mai manipula angajații CEO și spuneți adevărul: NU VREȚI SĂ-I AJUTAȚI ! Noi, parlamentarii PSD, v-am dat soluția încă de acum câteva luni. O Ordonanță de Guvern rezolva problema într-o singură zi. NU AȚI VRUT, iar pentru asta am inițiat deja un proiect legislativ de completare a Legii pensiilor. Printr-o lege care își produce efectele, am demonstrat că ne pasă de cei care lucrează în condiții grele de muncă.  Până  acum mii de oameni au beneficiat de rodul acțiunii noastre, iar în continuare ne  implicăm si am inițiat un proiect legislativ, prin care le facem dreptate minerilor și energeticienilor din Complexul Oltenia. Fac un APEL către toți parlamentarii: Nu  vă mai opuneți cu atâta vehemență inițiativelor BUNE, când știți câtă nevoie au angajații CEO de această lege, a specificat deputatul PSD Gorj Mihai Weber.

Marius Becherete

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.