Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 4 septembrie, 2021

Sâmbătă, 4 septembrie, Adrian Răspopa (41 de ani) și-a pierdut viața după un grav accident, petrecut la Raliul Iașului.

Pilotul auto Adrian Răspopa forma o echipă alături de Cosmin Diacu la volanul unei Skoda Fabia R5 și se afla pe locul 2 la general după Proba Specială 1 la Raliului Iașului. Însă lucrurile nu au mers atât de bine la PS 2 Hadâmbu, unde Adrian Răspopa a avut o ieșire violentă în decor. Cei doi au fost transportați cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Starea lui Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, însă Adrian Răspopa nu a supraviețuit. Acesta a ajuns în stare gravă la spital, cu leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului și cranio-cerebral și nu a mai putut fi salvat. „Pilotul auto Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat. Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfășurare și anularea etapei. Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivii participanți la raliu și au păstrat un moment de reculegere. La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului. Odihnește-te în pace, Adi!”, au scris organizatorii evenimentului pe Facebook.

„Pacientul a decedat în sala de operație. A fost resuscitat timp de două ore, în total, atât în UPU cât și în sala de operație. S-a intervenit chirurgical. S-a făcut tot ce este medical posibil”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași în jurul orei 16:30.   

Născut la Onești, Adrian Răspopa s-a urcat prima dată la volan la 6 ani, la 9 a învățat să conducă, iar pe la 16-17 se ducea să facă poligonul contratimp cu un grup de prieteni locali. Bunicul din partea tatălui fiind piteștean. „La 5-6 ani am interacționat cu echipa IDMS de la Pitești. Am avut ocazia să-i cunosc pe Ludovic Balint, pe Gheorghe Preoteasa, pe Ovidiu Scobai, Ovidiu Mazilu, Dacian Barna, lumea care a scris istorie. De acolo zic eu că mi s-a înfiripat această dragoste pentru curse și pentru motorsport”, mărturisea Răspopa, pilot de Raliu din anul 2004. Era mândru de prietenia cu Horațiu Ionescu-Cristea, nepotul magnificului pilot de patrimoniu care a fost Eugen Ionescu-Cristea.

Regret profund trecerea la cele veșnice a pilotului de Raliu Adrian Răspopa la doar 41 de ani. Compasiune și sincere condoleanțe familiei greu încercate. Îl rog pe Bunul Dumnezeu să-l aibă în paza lui și să-l așeze în rândul celor buni și drepți, iar pe cei din familie să-i întărească pentru a trece mai ușor peste această grea încercare. Odihnă veșnică Adrian Răspopa!

Gigi BUȘE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.