Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 7 iulie, 2021

 În lupta noastră comună pentru restabilirea drepturilor legitime ale rezerviștilor militari, vă transmitem de la început îndemnul, de a vă convinge camarazii, nemembri SCMD, care nu sunt atât de bine informați și au tendința de a aluneca  în admirația gradelor și  cultului unor personalități, că orice lege dispune numai pentru viitor, fie ea și deja uitata „Lege Ciucă”, iar viitorul  salariilor și pensiilor, de la 1 ianuarie 2022, va fi cumplit! 

Este drept că Băsescu a încercat experimentul lovirii noastre prin lege, retroactiv, dar a pierdut în fața SCMD prin apariția legilor 241/2013 și 223/2015. Cu actualul guvern, orice este posibil. Acesta încă nu a găsit soluția tăierii pensiilor militare, dar o caută cu disperare, sprijinit de “geniile” kaki din Direcțiile generale, financiară și juridică, ale M.Ap.N.

        Direcțiile menționate au elaborat textele articolelor  OUG-urilor care au distrus Legea 223/2015 chiar cu trei săptămâni înainte de aplicare, așa cum a fost OUG 57/2015. Au desăvârșit, apoi, distrugerea prin alte OUG-uri, între care OUG 59/2017 și OUG114/2018. În acest context, strategia SCMD de revenire la normalitate a urmărit, la sfatul unui mare magistrat patriot din CCR, provenit din Gorj, refacerea textului legii 223/2015, așa cum a fost ea promulgată, prin amendamente la proiectele legislative, oricât de toxice ar fi fost cele dospite în “laboratoarele” M.Ap.N., astfel încât acestea să reconstituie legea inițială în integralitatea sa. Am fi reușit în legislatura trecută, dacă nu ar fi căzut Guvernul Dăncilă și, ulterior, mergând pe catastrofa legislativă a ministrului Leș, numită PLx-199/2020, dacă M.Ap.N. nu ne-ar fi contracarat, risipind cu dărnicie promisiuni de avansare la general, în rezervă sau în retragere, președinților de comisii  implicate în acest demers legislativ.

    Am reluat munca de lămurire cu parlamentarii noii legislaturi, indiferent de culoarea politică, în paralel cu aceea de contracarare a războiului psihologic declanșat împotriva militarilor și polițiștilor, la televiziunile obediente, de către politruci cu gradele ascunse sub cămașă, vopsiți în jurnaliști și analiști politici “avangardiști”, explicând că noi, militarii și polițiștii, ne luăm pensiile, ca și salariile, din altă anvelopă decât cea a civililor, plătim contribuții mai mari decât ei, dar direct la bugetul de stat, că niciun ban din fondurile noastre nu va putea fi dirijat spre ei, chiar dacă murim toți într-o noapte, sau dacă ne fac pensiile, înghețate de ani de zile, mai mici decât ajutorul social, (botezat în mod ticălos “pensie minimă”) și că, dacă ne vor arunca, spre bucuria ignoranților, din nou și fără bani, ilegal (pentru că nu avem contracte de muncă normată a 8 ore, ci de activitate la ordin, 24h/24) pe Casa Națională de Pensii, vom fi pierzători, lipsindu-ne de orice mărire în viitor.

      În activitatea de lămurire a parlamentarilor vechi și noi, s-au evidențiat o serie de filialele SCMD din țară printre care și cea din Târgu-Jiu. Generalizată, această acțiune va trebui să conducă la un vot favorabil în Parlament, pe amendamentele susținute de SCMD la PLx-199 și care sunt, la fiecare articol în parte, vechiul text al legii, așa cum a fost promulgată, vizând reconstituirea ei prin eliminarea toxicelor prevederi restrictive impuse de “geniile” M.Ap.N., prin OUG-urile amintite.

    La asaltul asupra deputaților și senatorilor din teritoriu, indiferent de culoarea politică, iată, însă, ca Filiala 1 Târgu-Jiu a avut o idee originală, pe care o recomandăm tuturor filialelor. Sub semnătura domnilor col. (rtr.) Vasile MUNTEANU – Președinte și col. (rtr.) Pârvulețu Petre – Secretar, filiala, după ce a înmânat fiecărui deputat și senator argumentele și textul probator cu amendamentele solicitate, s-a adresat în același scop și Instituției Prefectului Gorj, cu rugămintea că, odată convins, prefectul să se adreseze și el (având, deci, în spate greutatea guvernamentală), parlamentarilor gorjeni. Mulțumind, în mod deosebit, pentru sprijin și înțelegere, domnului prefect Corneliu RĂDUCAN-MOREGA, căruia i-am transmis scrisoarea de informare cu nr. 9598/30.06.2021, pe care acesta a adresat-o senatorilor și deputaților gorjeni, indiferent de culoarea politică.

Mai mult, conducerea filialei SCMD a reușit să convingă și filialele locale ale unor ONG-uri militare, că nu așteptarea inertă a rezolvării, de la ministru și minister,  este soluția, așa cum li se propune de la București, ci prin acțiune directă și că succesul  rezerviștilor nu se poate realiza decât ca și unitate de acțiune a tuturor membrilor, indiferent de asociație, nu prin strângerea sub  stindardul condus de “papucul” ministerial. Drept care, mulțumim pentru curajul de a fi semnat demersul Filialei 1 SCMD Târgu-Jiu și conducerilor filialelor locale ale: LADPM – col.(r.) Mihai HOMESCU, președinte, col.(r.) Cristian GĂDĂU, vicepreședinte; Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – col.(r.) dr. ing. Walter LOGA – președinte, lt.col.(rtr.) Gheorghe BUȘE – secretar executiv; Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică și Război Electronic – col.(rtr.) Liviu UNGUREANU – președinte.

       În condițiile de vacanță parlamentară și judecătorească de două luni, când guvernul ne va lovi cu cel puțin 20 de ordonanțe, recomandăm tuturor filialelor să-i “inoportuneze” pe parlamentarii lor, indiferent de culoarea politică, cu argumentele noastre, convingându-i că ne interesează, nu PLx-199/2020, care reprezintă viziunea distructivă a M.Ap.N., ci amendamentele noastre  la PLx-199/2020, care reprezintă revenirea la normalitate! Avem, așadar, două luni să-i convingem pe toți noii parlamentari și pe consilierii lor, că “dreptul și dreptatea” sunt de partea noastră, iar argumentele manipulatorii ale M.Ap.N. nu reprezintă decât interesul personal al celor care vor să se mențină în fruntea bucatelor, contribuind la transformarea României în “groapă de gunoi”, inclusiv prin aducerea, pe banii noștri, a deșeurilor militare neplutitoare și nezburătoare.

        Profităm de ocazie pentru ca, Filiala 1 Tg.-Jiu a SCMD, să adreseze membrilor săi dar mai ales ai celorlalte asociații ale rezerviștilor militari, îndemnul de a rămâne conectați la problema stringentă a rezolvării cu celeritate a reparațiilor legislative ce trebuiesc operate în Legea 223/2015. Facem apel la unitatea de idei și acțiune în această direcție, conștienți că numai împreună vom putea avea un impact mai puternic în a determina oamenii politici, de orice culoare, să înțeleagă faptul că, noi nu dorim măriri ale pensiilor militare, ci doar restabilirea drepturilor noastre, evidente, rezultate din legea specifică, golită de conținut prin toxicele ordonanțe OUG 57/2015, OUG 59/2017 și OUG 114/2018.

        Vă așteptăm alături de noi!

Președintele filialei 1 Tg.-Jiu a SCMD Col.(rtr.) MUNTEANU Vasile 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.