Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 23 iunie, 2021

Consiliului Local Craiova va aproba în şedinţa ordinară de joi organizarea uni concurs automobilistic. Iubitorii sporturilor cu motor vor avea parte din nou de spectacol pe străzile din centrul Craiovei. În perioada 10-11 septembrie, Bănia va găzdui competiţia „Super Rally“, unde se vor întrece cei mai buni piloți din România.

Craiovenii sunt deja obişnuiţi cu evenimente de acest gen. „Super Rally“ a ajuns pentru prima dată în capitala Olteniei în 2017. De atunci, în fiecare an, cu excepţia anului 2020 când pandemia a împiedicat desfăşurarea competiţiei, centrul Craiovei s-a transformat în circuit de raliu. Şi la ediţia din 2021 sunt aşteptaţi cei mai buni piloți de curse din campionatul național, campioni și vicecampioni naționali, care vor oferi un spectacol unic în zona centrală a orașului. „Craiova Super Rally 2021“ contează pentru etapa a doua a Campionatului Național de Super Rally. 

Asocierea municipiului Craiova cu Federația Română de Automobilism Sportiv pentru desfăşurarea competiţiei vine la pachet şi cu suma de 177.500 de lei, pe care primăria o va cheltui din bugetul local. În comparaţie cu precedenta competiţie de la Craiova, suma este mai mare. „Craiova Super Rally 2019“ a costat bugetul local 130.000 de lei. 

„Super Rally“ ambasador de imagine pentru Craiovei

Autorităţile susţin că organizarea acestui eveniment automobilistic, va contribui la o imagine benefică pentru municipiul Craiova.

„Acest concept a fost creat cu scopul de a oferi piloţilor amatori şi profesionişti şansa de a concura într-un eveniment de anvergură, în condiţii de maximă siguranţă, în prezenţa unui public numeros, de a promova sportul automobilistic de tip super rally, strict reglementat, în rândul locuitorilor, dar şi de a promova oraşele organizatoare pe plan naţional şi internaţional.

Organizarea unui eveniment sportiv de tip Super Rally este o oportunitate extraordinară de a promova Craiova la nivel național și internațional, din mai multe motive: unicitatea unui astfel de eveniment pentru toată zona de sud-vest a țării, tipul de sport pe care îl promovează și care atrage un public numeros din toate categoriile de vârstă și socioprofesionale, dar și personalitățile care vor veni la evenimentul din Craiova“, se arată în raportul de aprobare a proiectului. 

Fonduri alocate pentru „Craiova Super Rally 2021“

Potrivit proiectului de hotărâre privind organizarea ediţiei a 4-a a „Craiova Super Rally, la eveniment ar fi aşteptate nume mari ale sportului automobilistic atât din țară, cât și din străinătate. La invitații de seamă sunt trecute numele lui Mihai Leu, Titi Aur şi Dani Oțil. În ceea ce priveşte concursul, numărul maxim de concurenţi acceptaţi este 36. 

În raport apare o listă lungă de achiziţii, în special de servicii. Din cei 177.500 de lei, municipalitatea va achiziţiona cupe, materiale de prezentare (flyere, afișe, lanyard, plan securitate A4, autocolante etc) şi va plăti pentru închirierea scenei, a podiumului şi a ecranului de prezentare. Plus pentru prezentarea concursului. 

În rest, banii se vor duce pe diverse servicii: elaborare documentație tehnică și logistică (hărți traseu concurs, regulament particular concurs, necesar de arbitraj, transmitere radiocomunicații, măsurători traseu), amenajare traseu concurs, amenajare probe, închidere zone periculoase, poziționarea șicanelor pe probe, închidere traseu cu țăruși și bandă avertizoare, măsurători tehnice privind planul de securitate. Primăria va mai suporta cazarea sportivilor, a oficialilor și a colaboratorilor şi va plăti pentru arbitraj. De asemenea, va asigura serviciile de securitate și ordine, garduri şi toalete ecologice.

Ionel CILICA-DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.