Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 26 mai, 2021

Astăzi, 26 mai, se desfășoară la Tg Jiu, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” cea de a XXXV-a ediție a Simpozionul Național „Gorjul, vatră de istorie românească”, eveniment consacrat, anul acesta, celor două secole de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu.

În organizarea Societății de Științe Istorice din România – filiala Gorj, Consiliului Județean Gorj și instituției-gazdă amintite mai sus, manifestarea este onorată de prezența multor istorici valoroși ai țării, reuniți în forul științific al profesorilor, cercetătorilor sau documentariștilor în domeniul Istorie, o disciplină școlară din ce în ce mai neglijată de cei ce ne conduc, vremelnic, țara. Manifestarea va debuta cu un vernisaj expozițional în holul Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu” unde vor putea fi admirate, consultate și achiziționate volumele de autor:  „Domnitor fără coroană – Tudor Vladimirescu în conștiința și memoria gorjenilor” – Gheorghe Nichifor; „Tudor Vladimirescu și renașterea românilor” – Costin Scurtu; „Controversatul domn Tudor, eroul de la Vladimir” – Claudiu Mărăcine.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 191842515_4062191883827205_1612037119995019113_n-1024x677.jpg

De la tribuna Simpozionului, prof.dr.Gheorghe Nichifor, președintele filialei Gorj a Societății de Științe Istorice din România – totodată și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj – va deschide manifestarea științifică printr-un cuvânt de „bun venit” adresat tuturor oaspeților invitați și participanți la această ediție a Simpozionului. După care vor urma cele două sesiuni de comunicări științifice susținute de participanți. Vom reveni asupra acestui eveniment.

MARIUS BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.