Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 14 mai, 2021

Fregata ”Mărăşeşti” a executat activităţi de trageri cu instalaţiile de artilerie de la bord, secvenţe ce fac parte din desfăşurarea Exerciţiului ”Tomis 21”, integrat în Exerciţiul multinaţional “Dacia 21 Livex”, condus de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării, informează, vineri, Statul Major al Forţelor Navale.

Foto: Fortele Navale Romane

Potrivit sursei citate, “Tomis 21” este organizat de Comandamentul Flotei şi se desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în raioane din vestul Mării Negre, unde participă aproximativ 450 de marinari militari români.

Pachetul de forţe navale care desfăşoară acţiuni pe mare este alcătuit din şase nave militare româneşti: o fregată, o corvetă, un puitor de mine şi plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete şi un remorcher maritim.

Pentru dezvoltarea capacităţii de a răspunde rapid şi eficient la un spectru larg de ameninţări din spaţiul maritim, echipajele navelor militare execută, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exerciţiului.

Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.