Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 17 aprilie, 2021

Corveta ”Contraamiral Horia Macellariu” a desfășurat, în perioada 13-16 aprilie, în apele internaționale ale Mării Negre, un exercițiu de tip PASSEX (Passing Exercise), în comun cu nave de desant și de patrulare din compunerea Forțelor Navale ale Ucrainei. 

Navă românească Sursa foto: Forțele Navale Române

Cooperarea militară a celor două țări riverane bazinului pontic are ca scop principal consolidarea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante la activitate și al interoperabilității dintre acestea, prin punerea în practică a procedurilor NATO PfP (Partnership for Peace) de luptă antiaeriană și de suprafață, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Exercițiul desfășurat de militarii Divizionului 50 Corvete și de navele militare ucrainene a cuprins manevre și evoluții navale cu o serie de secvențe de comunicații, de interdicție maritimă, de lupă antisubmarin, antiaeriană și la suprafață, precum și de salvarea vieții omenești pe mare, în vederea dezvoltării capacității de reacție imediată a marinarilor militari și îmbunătățirii nivelului de cooperare dintre forțele navale partenere.

Desfășurarea activităților de instruire pe mare, în mod constant și cu un standard ridicat de profesionalism, contribuie la îmbunătățirea abilității de a răspunde rapid și eficient la întreg spectrul de amenințări, element central al apărării colective de pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice. Armata României sprijină cu fermitate eforturile NATO de menținere a unui climat de stabilitate, pe termen lung, în regiunea Mării Negre, zonă de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

Ionel CILICA-DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.