Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 14 ianuarie, 2021

Orașul Dăbuleni a demarat chiar mai devreme achiziția de autobuze electrice, printr-un proiect similar cu cel de la Segarcea. Primăria din „patria lubenițelor“ a lansat, la începutul lunii septembrie 2020, licitația privind furnizarea a „trei autobuze electrice noi, de dimensiuni medii, dotate cu stații de încărcare lentă (3 bucăți) și sistem de bilete integrat pentru călători e-ticketing“.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 138469161_750354902561192_4784885951840216775_n.jpg

Autobuzele dorite urma să fie de tip solo (nearticulate), cu podeaua/planşeul coborât/ă și dotate cu facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă. Valoarea estimată a achiziției era de 8.358.046 lei, fără TVA. Furnizorul care va veni cu cel mai bun raport calitate-preț va obține contractul. Două firme se bat acum pentru furnizarea celor trei autobuze electrice solicitate de orașul Dăbuleni. Una dintre oferte a venit de la firma BMC Truck & Bus, deținută de trei cetățeni turci. De la firma BMC a cumpărat autobuze și municipiul Craiova, cele 38 de mijloace de transport în comun Diesel Euro 6. Acum, BMC va oferi autobuze electrice, dacă va câștiga licitația la care a venit cu un gigant chinez ca terț susținător: ZTE Smart Auto. ZTE Corporation este o societate pe acțiuni la care guvernul din China deține mai mult de 50% din pachetul de acțiuni, iar restul acționarilor sunt privați.

ZTE are afaceri în peste 160 de țări și numără peste 80.000 de angajați. De producţia autobuzelor se ocupă compania ZTE Smart Auto, deţinută integral de ZTE Corporation. Cea de-a doua firmă înscrisă la licitația de la Dăbuleni este Anadolu Automobil Rom SRL, în asociere cu Radcom SRL. Anadolu Automobil este unic importator şi distribuitor pe piaţa din România, Ungaria şi Republica Moldova al autobuzelor şi autocarelor Isuzu produse în cadrul Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. (AIOS), din Turcia. Ofertele se află în etapa de evaluare tehnică.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.