Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 29 septembrie, 2020

Liderul social-democraților din municipiu acceptă înfrângerea suferită de candidatul partidului, duminică, în fața edilului liberal Marcel Romanescu, deși este nemulțumit de faptul că PSD a obținut numai 7 consilieri locali, la Târgu-Jiu.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 106562113_277395456705099_3618171671871754790_n.jpg

Aurel Popescu spune însă că majoritatea se joacă și că partidul  său poate ridica pretenții la ambele posturi de viceprimari. Acesta va decide, în perioada următoare, dacă va mai rămâne sau nu în fruntea organizației municipale. ”Parcă trăiesc un déjà vu” spune Ciprian Florescu, în primul interviu acordat după ce a pierdut alegerile la Târgu-Jiu. Candidatul PSD compară situația de acum cu cea de la alegerile parțiale din 2017, când au apărut acuzații că Aurel Popescu a fost trădat din interiorul organizației. Ciprian Florescu consideră că PSD se află într-un pericol uriaș la Târgu-Jiu, acum că a pierdut două tururi de scrutin pentru funcția de primar. Acesta nu crede că plecarea lui Adrian Tudor din PSD a costat partidul pierderea alegerilor pentru funcția de primar.

 ”Defecțiunea este în altă zonă și asta este problema numărul unu a partidului, a conducerii. Eu îmi asum răspunderea, nu vreau să fie alt țap ispășitor” declară social-democratul. Ciprian Florescu nu se mai gândește la o nouă candidatură pentru funcția de primar la Târgu-Jiu, peste 4 ani. Nu este decis nici dacă va rămâne consilier municipal. De partea cealaltă, Marcel Romanescu pare dispus să-i ofere lui … Adrian Tudor(!!!) postul de viceprimar al Târgu-Jiului. ”Cred că a învățat că, în viață, colaborarea este mai bună ca dezbinarea” declară primarul municipiului. Romanescu spune că orice reprezentant al altei formațiuni, cu excepția PSD, poate ocupa un post de viceprimar. Pe cel de-al doilea își dorește un coleg din Partidul Național Liberal.

Astfel că atât Adrian Tudor sau Luminița Popescu ar putea ocupa cel de-al doilea post de viceprimar al Târgu-Jiului. Totul depinde de înțelegerile ce vor fi să fie făcute, între partide, în zilele care urmează. Partidul Verde a fost surpriza alegerilor locale în municipiu, reușind să depășească pragul electorală și să acceadă în consiliul local. Tudor a declarat  că este deschis la negocieri atât cu PSD, cât și cu PNL. Își dorește, însă, ca în noul mandat să fie stabilitate. ”Am văzut cum e dacă ne contrăm toată ziua. Să vedem cum e și dacă găsim o cale de comunicare” a declarat Tudor. Pro România obține sigur două mandate de consilieri municipali la Târgu- Jiu, poate chiar pe cel de-al treilea, la redistribuire. Luminița Popescu, candidatul formațiunii la Primăria Târgu-Jiu, s-a clasat pe locul 3 și își va păstra mandatul de consilier. Cel mai probabil, Pro România se va bate și pentru postul de viceprimar. ”Putem juca lejer cei doi viceprimari” mai spune social-democratul Aurel Popescu după ce PSD a obținut 7 mandate de consilieri locali la Târgu-Jiu.

Reamintim că  din totalul de 21 consilieri locali, PNL are  9 mandate, PSD-7, Pro România și Partidul Verde – câte două, PMP – un mandat. În aceste condiții, va fi interesant de urmărit deznodământul negocierilor liberalilor  pentru formarea unor alianțe în Consiliul Local, cu Aurel Popescu și Ciprian Florescu (ambii PSD), Adrian Tudor (Partidul Verde), Luminița Popescu (Pro România) sau Marian Rotaru (PMP) – ultimii patru fiind și contracandidații lui Romanescu la fotoliul de primar, în alegerile recent încheiate. Urmărim cu interes și acest subiect, mai ales că actualul edil a avut destule altercații verbale cu fiecare dintre cei patru, nu numai în campanie.

MARIUS BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.