Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 17 septembrie, 2020

Un nou proiect cu finanțare 100% eligibilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, a cărui valoare totală se ridică la suma de 14.682.746,93 lei, va fi implementat de către Consiliul Județean Gorj. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 119805237_342853873504170_2440801784794352126_n.jpg

   Astfel, potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu – candidat pentru un nou mandat la această funție în alegerile din 27 septembrie din partea PSD Gorj – „semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj”, va permite dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu cu echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 (paturi electrice pentru terapie intensivă, monitoare pentru funcții vitale, ventilatoare mecanice, aspiratoare chirurgicale, injectomate, infuzomate, ecografe, aparate de radiologie, EKG, izolete cu presiune, corturi pentru decontaminare, sisteme extracorporale de susținere a vieții etc.)”. În contextul actualei pandemii, limitarea răspândirii noului coronavirus, precum și a efectelor acestuia asupra populației județului Gorj, poate fi asigurată numai prin dotarea corespunzătoare a unităților sanitare publice în care sunt tratate cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

De aceea, achiziționarea aparaturii și a dispozitivelor medicale de strictă necesitate, dublată de asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și pentru efectuarea transportului izolat al persoanelor afectate, reprezintă o prioritate și o condiție esențială pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public gorjean la criza COVID-19. „Alături de tine” nu este doar un simplu slogan, este felul meu de a fi! Am fost alături de tot ce înseamnă comunitate locală, indiferent de coloratura politică. Am fost alături de toți cetățenii din județul Gorj, atunci când comunitatea locală a cerut un sprijin, financiar sau de legalitate și așa voi face și de aici înainte”, a afirmat Cosmin Popescu, candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Gorj. Și nu credem că ar exista motive suficient de serios argumentate să nu fie susținut de majoritatea gorjenilor …. 

MARIUS BECHERETE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.