Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 22 mai, 2020

Sigur, este de felicitate gestul lui Viorel Caragea, președintele filialei gorjene a Partidului Ecologist Român Gorj de a distribui 1500 de măști de protecție comercianților și producătorilor agricoli aflați zilele trecute în Piața Centrală din Târgu-Jiu.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 99118081_3380252182004997_3640580130251735040_n.jpg

Chiar dacă gurile rele spun că nu ar fi trebuit să facă acest lucru un lider de partid, ca să nu se interpreteze drept campanie electorală, acțiunea a fost bine primită de oameni, în condițiile în care măștile sunt destul de scumpe, raportat la veniturile românilor. Președintele Caragea este binecunoscut nu numai târgujienilor, ci și gorjenilor, ca fiind fostul șef al Poliției gorjene în urmă cu ceva vreme, dar și ca un vehement contestatar al politicilor anti- cetățean practicate nu numai de actuala guvernare liberal și de președintele românilor, ci și de actuala Opoziție social-democrată. Viorel Caragea a bătut la ușa mai multor formațiuni politice locale, fără succes, el fiind totuși membru (ce-i drept, doar pentru câteva … ore) al USR Gorj, la începutul acestui an. În cele din urmă a reușit să se aciuiască la Partidul Ecologist, formațiune politică neparlamentară acum, dar cu un trecut în forul legislativ al României  postdecembriste ce datează încă de la primele alegeri … libere (mai 1990), iar la Gorj verzii, cum erau supranumiți datorită culorii adoptate de sigla partidului, având reprezentare chiar în CJ respectiv, CL. La vremea aceea, însă, Viorel Caragea se… lupta cu minerii lui Cosma, fiind ofiâer de Miliție (Poliție).

Deci neavând voie să facă politică! Dar, au trecut anii, și astăzi îl regăsim pe actualul pensionar, încă tânăr, și cu poftă de implicare în viața cetății, chiar dacă actuala conjuncture epidemiologică, să-I zicem, nu prea lasă loc de campanii electorale… Dar, nu știți dumneavoastră, vorba ceea ?? Orice gest, oricât de mic, contează, mai ales că un set de 50 de măști de unică folosință se poate achiziționa, de pe un site de profil, cu minimum 80 de lei, la care se adaugă costurile cu transportul. Oricum, se aude că actul normativ votat  marțea trecută de Senat, prin care se prevede acordarea de măşti de protecţie, gratuit, fiecărui cetăţean român, pentru a se proteja de noul coronavirus – legea inițiată de deputați PSD și Pro România – mai  trebuie aprobată de Camera Deputaților. Legea a stârnit deja valuri, actuala guvernare suținând că măștile de protecție să fie atribuite gratuit doar persoanelor defavorizate, cu venituri mici… Ca și gestul președitelui PER Gorj, care lasă loc de comentarii și interpretări: de ce doar unora, de ce tocmai acum, ș.a.m.d. Oricum, acțiunea de acum două zile sperăm să nu fie una cu vădit caracter de campanie electorală, mai ales că până la viitoarele alegeri se termină – sperăm – și cu pandemia …

Ionel CILICA DEACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.