Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 23 aprilie, 2020

După ce în ultimele săptămâni am asistat la o adevărată campanie de minciuni propagate la adresa SJU Târgu Jiu din partea unei anumite părți a mass-media locale (cea al cărei insignificant rating se situează undeva la 0,5-1 la sută ca vizibilitate în rândul cititorilor), campanie care nu și-a atins scopul, prin decizia ministrului Sănătății, SJU a fost desemnat spital pentru tratarea Covid, iar spitalul din Cărbunești, spital suport.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 94241062_538919220108078_8367851449555615744_n.jpg

Aceasta desemnare survine după ce, timp de peste trei săptămâni, spitalul din Cărbunești s-a pregătit din greu pentru tratarea Covid, “prăpând” sume importante din bugetul ministerului Sănătății și efectuând … antrenamente  intense pentru îmbrăcarea echipamentelor. În același timp, în spitalul din Cărbunești nu a fost tratat nici un pacient, personalul medical suplimentat prin transferarea unor cadre fiind ocupat să învețe să îmbrace echipamentele de protecție. După sosirea primilor doi pacienți, constatând că echipamentele sunt greu de îmbrăcat și de purtat, existând pericolul ca ace ice le poartă să mai și transpire, persoanele din conducerea spitalului au intervenit politic, astfel încât sarcina tratării bolnavilor revine SJU Târgu Jiu.

După această măsură conducerea PNL Gorj nu a făcut nici un demers pentru a menține ca spital Covid spitalul Cărbunești, în care s-au investit bani, echipamente și personal,  fiind de acord ca pacienții Covid să fie tratați  în SJU, alături de alți bolnavi cronici sau acuți. Nici măcar Romanescu, cel care se arăta îngrijorat de focarul de Covid din Motru, nu a intervenit la colegii săi de partid din conducerea Ministerului Sănătății pentru ca cetățenii gorjeni să poata fi tratați de Covid într-un spital care s-a pregatit pentru aceasta. Poate, cu această ocazie, PNL va reuși demiterea conducerii spitalului și instalarea ca manager a unui fost șofer de basculantă, conducător de mare spital din zona folclorică Novaci.

Din tot ce v-am prezentat, rezultă clar că și actuala conducere a PNL Gorj nu a urmărit și nici nu urmărește asigurarea unor condiții decente de tratament pentru cetățenii județului, încercând  și în ultimul ceas satisfacerea unor interese personale  sau de grup, așa cum conducerea centrală după două săptămâni de epidemie, urmărea tot alegerile anticipate, și nu siguranța cetățenilor săi.

Narcis Daju

De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, mafia locală s-a reactivat prin intermediul “jurnalistului de investigații” Narcis Daju care, până in prezent nu a reușit să se remarce decât prin faptul că nu s-a putut adapta la rigorile unei instituții de calibrul SRI. După ce, timp de mai mulți ani, a șantajat șefi de instituții din județ, acum i-a venit rândul și managerului SJU, Dumitru Vienescu. Astfel, în ultimele trei săptămâni, jurnalistul nostru de investigatii a publicat pe pagina sa de socializare numai minciuni cum ar fi: -Vienescu a taiat caldura din spital; -Vienescu deține în spital un aparat de testare Covid pe care nu îl folosește: testele pentru acest aparat pot fi procurate din Franța în câteva zile; – doctorii de la chirurgie operează  fără a avea echipamente de protecție, etc.

Managerului SJU, Dumitru Vienescu

Toată această campanie are la bază,  pe lângă sumele primite de jurnalist de la diferite persoane interesate în discreditarea spitalului, și faptul că nu îl poate șantaja pe managerul Vienescu, care nu i-a căzut la picioare și nu i-a plătit  nimic pentru a înceta campania de discreditare. Un alt of al lui Daju este faptul că nu îl poate șantaja pe Vienescu din cauza fratelui ofițer la DNA , motiv pentru care, în fiecare articol referitor la spital, aduce aminte și de acesta… Ofițerul este prezentat, tendențios, ca susținător al mafiei din Gorj, în condițiile în care nu este nici șef, nici procuror al DNA Craiova, ci un simplu ofițer care lucrează sub supravegherea procurorilor. Deoarece nu doresc să vă plictisesc cu o poveste prea lungă, urmează să revenim cu detalii despre sumele încasate de Daju, familia și rudele acestuia, din activități de șantaj, de fraudare a bugetului de stat și al comunității europene.

Universul Olteniei





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.