Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 22 aprilie, 2020

Europarlamentarul Dragoş Benea acuză PNL că încearcă să liniştească apele, dar de fapt nu are situaţia sub control. El spune că infectaţii COVID-19 din ultimele 48 de ore provin din Moineşti, Comăneşti.

„Ieri, prefectul şi şefa DSP, ambii de la PNL, ne ţineau lecţii, asigurându-ne că situaţia e sub control. Azi, înregistrăm cea mai mare creştere a numărului de infectaţi covid, în judeţul Bacău, de la începutul pandemiei: de la 117 la 150. Lucrurile sunt departe de a fi sub control, iar cifrele sunt tot mai îngrijorătoare”, spune senatorul.

Dragoş Benea întreabă Prefectura şi DSP dacă recunosc „că majoritatea cazurilor de infectaţi din ultimele 48 de ore provine din nord-vestul judeţului (Moineşti, Comăneşti, Solonţ, Poduri etc)”. Social-democratul susţine că PNL „muşamalizează realitatea despre focarul de infecţie” pentru a nu demasca „ dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL”. „Confirmaţi că personal medical de la secţia Chirurgie a spitalului de excelenţă Moineşti (sinistră coincidenţă cu spitalul de excelenţă de la Suceava!) este pasat între Bacău şi Oneşti, iar voi muşamalizaţi realitatea despre focarul de infecţie de acolo?”, întreabă social-democratul. De ce nu faceţi teste la Moineşti şi Comăneşti? Pentru a nu ieşi la iveală dezastrul epidemiologic păstorit de primarii PNL?”, susţine el. Benea spune că Moineşti şi Comăneşti au devenit Suceava judeţului Bacău: „Oamenii din Moineşti şi Comăneşti vorbesc; ei simt că infecţia pluteşte în aer, dar pentru voi contează doar să vă salvaţi primarii PNL din aceste oraşe devenite <> judeţului Bacău. Periclitaţi vieţile oamenilor de acolo, pentru că politrucii voştri sunt mai importanţi decât băcăuanii!”. Eurodeputatul critică DSP şi Prefectura că nu intervin cât se mai poate face ceva: „Linia întâi a luptei împotriva pandemiei e ţinută de spitalele administrate de social-democraţi – Bacău, Oneşti şi Buhuşi, în timp ce spitalele Moineşti & Comăneşti şi administraţiile PNL de acolo privesc de pe margine, nederanjate nici de Prefectură, nici de DSP. Oare DSP se simte confortabil cu faptul că jumătate din internaţi la Oneşti provin din zona Moineşti? Ce aşteaptă Prefectura & DSP? Ca Moineştiul să devină capitala covid a judeţului şi să intervină acolo când nu se va mai putea face nimic?”. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.